Тадић: Ђилас није у стању да добро обавља дужност предсједника ДС

Вjерујем у победу на изборима за предсједника Демократске странке, јер да не верујем не бих учествовао на њима, изјавио је у интервјуу ФоНету предсједник ДС Борис Тадић, који сматра да Драган Ђилас није у стању добро да обавља дужност предсjедника ДС. „Увијек вјерујем у изборну победу, чак и ако је она мало могућа, а скоро […]

недеља, октобар 7, 2012 / 17:22

Вjерујем у победу на изборима за предсједника Демократске странке, јер да не верујем не бих учествовао на њима, изјавио је у интервјуу ФоНету предсједник ДС Борис Тадић, који сматра да Драган Ђилас није у стању добро да обавља дужност предсjедника ДС.

„Увијек вјерујем у изборну победу, чак и ако је она мало могућа, а скоро увијек је била мало могућа када сам ја учествовао на изборима и 2004. и 2008. и 2012. године”, рекао је Тадић.

Како је објаснио, ДС не смије постати странка пословне оријентације, већ мора задржати своју јасну идеолошку, социјалдемократску линију.

Према Тадићевим ријечима, ДС мора да буде заступник идеје слободе, да не прави компромисе са основним постулатима своје политике, да не успоставља нове принципе и да буде странка у којој су сви раде за једног, а један за све у изборном процесу.

Демократска странка, прецизирао је Тадић, мора бити партија која није окренута само себи и својим члановима, већ читавој нацији, која је у стању да одговори на изазове епохе и доноси ризичне одлуке са којима се грађани не слажу.

„Ову странку морају да воде људи који су спремни да преузму сваки ризик. Желим сву срећу својим опонентима, али не видим да су у стању да воде такву политику”, рекао је Тадић и оцјенио да о свим овим тачкама Ђилас има другачији приступ.

Он сматра да је Ђилас даровит политичар, врло практичан и да одлично управља градом Београдом, али се политички послови управљања странком и креирање визије за државу разликују од тога.

„Очекивао сам свих ових година да ће Ђилас израсти у таквог политичара, али то се није догодило”, рекао је Тадић и напоменуо да нема никакве дилеме да је Бојан Пајтић, управљајући Владом Војводине, дошао до тог нивоа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *