Тачи: Не дам премијерско мјесто Харадинају

Премијер Косова Хашим Тачи поново је казао да нема намјеру да функцију предсједника владе препусти лидеру опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамушу Харадинају. Тачи је за дневник Бота сот изјавио да ће на функцији премијера остати до краја мандата, односно до нових парламентарних избора на Косову. Предсједник Владе Косова је рекао да остаје вјеран споразуму […]

среда, децембар 26, 2012 / 14:47

Премијер Косова Хашим Тачи поново је казао да нема намјеру да функцију предсједника владе препусти лидеру опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамушу Харадинају.

Тачи је за дневник Бота сот изјавио да ће на функцији премијера остати до краја мандата, односно до нових парламентарних избора на Косову.

Предсједник Владе Косова је рекао да остаје вјеран споразуму са гласачима и да тај споразум, самим тим и функцију премијера, ни под којим условима неће довести у питање.

Харадинај је недавно, међутим, најавио да би могао да већ у јануару постане премијер и да је то услов да његова странка уђе у коалицију са ДПК Хашима Тачија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *