Тачи: Наши ставови су ставови Америке и НАТО

Хашим Тачи је изјавио је да је седма рунда његових преговора у Бриселу с премијером Србије Ивицом Дачићем била „маратонска” али да је он исказао намјеру да се иде напред и истакао да су ставови “Косова“ и САД идентични. На сједници “Владе Косова“, Тачи је оцијенио да су ставови “Косова изузетно јасни” и да уважавају […]

уторак, март 26, 2013 / 07:51

Хашим Тачи је изјавио је да је седма рунда његових преговора у Бриселу с премијером Србије Ивицом Дачићем била „маратонска” али да је он исказао намјеру да се иде напред и истакао да су ставови “Косова“ и САД идентични.

На сједници “Владе Косова“, Тачи је оцијенио да су ставови “Косова изузетно јасни” и да уважавају пуно поштовање Устава, Закона о локалној самоуправи, плана Мартија Ахтисарија и највише стандарде ЕУ.

„Била је то добра могућност да идемо напред ка окончању или постизању споразума, како би се прешло од фазе вјековне конфронтације ‘Косова’ и Србије, у нову фазу добросусједских односа и сарадње. Надам се да та шанса није изгубљена, и да ће се то поправити 2. априла. Наши ставови у Бриселу су били, и и даље су у пуној сагласности са ставовима САД, ЕУ и НАТО”, казао је Тачи.

Он је рекао да ће, уколико се постигне споразум, одговорност преузети “институције Косова“, Еулекс и НАТО.

„За то сам добио подршку и генералног секретара НАТО Андерса Фога Расмусена”, рекао је Тачи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *