Табаковић: Контролисаћемо кредит из УАЕ

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да је важно да кредит из Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ од милијарду долара буде усмјерен у области гдје ће бити контролисан и дати највеће ефекте. Она је навела да ће постојати орган који ће контролисати за шта се користи новац, подсјетивши да није било условљавања у погледу […]

петак, март 7, 2014 / 10:58

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је да је важно да кредит из Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ од милијарду долара буде усмјерен у области гдје ће бити контролисан и дати највеће ефекте.

Она је навела да ће постојати орган који ће контролисати за шта се користи новац, подсјетивши да није било условљавања у погледу трошења средстава.

Табаковићева је за Телевизију "Пинк" напоменула да је државни врх УАЕ изразио увјерење да ће одговорна власт у Србији уложити новац тамо гдје сматра да је најпотребније.

Министар финансија Србије Лазар Крстић и предсједник секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ел Хур ел Суваиди потписали су јуче у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара УАЕ за буџет Србије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *