Радикал са највишом функцијом у Српској смијењен због критике Вучића

Одборници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево смијенили су Дејана Шантића из Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ”, јер је на друштвеним мрежама вређао председника Србије Александра Вучића.


Ништа Русија – Жељка шурује са Вигемарком

Наравно, осим што власти свих нивоа шурују из разних разлога са окупационим властима ЕУ, а на штету грађана, наслов је у најбољој традицији РТРС и сличних медија, који би у овом редовном иступу из Цвијановићкиног кабинета нашли низ огрешења о српство и Српску.


СДС: СНСД је агент Хрватске

Савез независних социјалдемократа (СНСД) јуче је у Представничком дому ПС БиХ још једном потврдио да ова партија није ништа друго до агент интереса сусједне Републике Хрватске.


Тенкови и власт: ПДП све по списку

ПДП је већ ненадахнуте и стереотипичне изразе у политичком препуцавањем, у случају преноса надлежности обогатио списком надлежности Српске, која су предата кадилуку у Сарајеву.


Чавић: Странци су против тужбе због необјављивања референдума

Лидер НДП Драган Чавић пожалио се да трпи страшан притисак страних дипломата, и да је неколико њих тражило да одустане од намјере да тужи Службени гласник и друге особе због необјављивања Одлуке НСРС о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.


Ту је грм, ту је зец: Додик би да се среди нешто око Централне банке и њене добити

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да ће бити спреман да разговара о враћању на раније уређење Централне банке и да се њена добит дијели ентитетима, а не да иде на рачун буџета БиХ, те да ће подржати сваку такву идеју.


Четри спорне тачке границе Србије и БиХ: Жељезница и хидроелектране

Како је изјавио предсједник Србије Александар Вучић, 97 одсто граничне линије линије између Србије и БиХ је ријешено, а проблематичне су четири тачке око којих ће покушати да постигну договор. Међу предлозима за решјење је и размјена територија, пишу о овој теми београдски медији.


Вучићеви Срби улазе у Харадинајеву владу

Током кампање за изборе, из Београда је виђена кампања против тзв. Тачијевих Срба, како би се гласало за Српску листу. Након Вучићеве подршке на изборима, она уз исту подршку улази у владу са Харадинајем, за којим је Србија расписивала потјернице за ратне злочине.


Лагумџија остаје на функцији

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас подржао захтјев Савеза за бољу будућност БиХ за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије.


Лагумџија се нада приједлогу Филеа, Изетбеговић и Човић песимисти

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија рекао је да се нада да комесар за проширење ЕУ Штефан Филе, који сутра долази у БиХ, има приједлог рјешења у вези са примјеном одлуке “Сејдић – Финци”, али да не зна да ли код свих домаћих политичара постоји воља да се нешто уради.


Хроника најављеног договора: Сејдић-Финци у јануару, каже Лагумција

Лидер СДП БиХ Златко Лагумџија очекује да ће већ у јануару наредне године, уз асистенцију ЕУ, коначно бити постигнут договор о провођењу одлуке “Сејдић-Финци” и механизаму координације на нивоу БиХ, чиме ће бити деблокиран пут ка кандидатском статусу у ЕУ.


Лагумџија најавио: У року од 15 дана усвајамо закон о војној имовини

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија рекао је да ће се текст приједлога закона о државној и војној имовини наћи пред Савјетом министара наредне седмице и да очекује да би у наредних 15 дана могао да буде усвојен у Парламентарној скупштини БиХ по хитној процедури.