СДС у интимном апелу на Милорада Додика

Српска демократска странка позива Предсједника Републике Српске да се понаша као цивилизован човјек и да у том смислу не загађује простор у медијима својим простачким коментарима на рачун противкандидата из Савеза за промјене.

Говедарица: Укидање пресуде Орићу посљедња шанса за Суд БиХ

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао је да је одлука Апелационог вијећа Суда БиХ о укидању ослобађајуће пресуде Насеру Орићу посљедња шанса да се казне ратни злочини над Србима које су починили припадници такозване Армије БиХ који су били под његовом командом.


Није само Жељка: И Вукота у Италији са расејањем

Предсједник Српске демократске странке и кандидат за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица присуствовао je спортско-културној манифестацији „Ђурђевдански сусрети“ у италијанском граду Зaне, провинцији Вићенца на којој је учествовало више од 50 екипа у фудбалу, кошарци и одбојци. Сусрете је организовала Српска организација „Круна“из Скиа.Говедарица: Лукач је од Српске добио 5.714 марака по литри крви

Драган Лукач је, према сопственом признању, пролио седам литара крв за Републику Српску. Двије литре више него што стане у нормалног човјека. Лукач је своје ране наплатио – за њих је добио 40.000 марака, односно 5.714 марака по литри крви. Али, то му није доста. Након што је пустио своју, сад жели да пусти и туђу крв. Не може.Вукота: Ко брани обиљежавање у Добровољачкој, не може се звати човјеком

Нису само 42 војника страдала у Добровољачкој улици 1992. године, јер нажалост послије свега тога ми данас видимо да у овом случају постоји још једна жртва која се зове истина и правда, рекао је данас у Миљевцима Вукота Говедарица, предсједник Српске демократске странке и кандидат за предсједника Републике Српске на обиљежавању годишњице страдања војника ЈНА у сарајевској Добровољачкој улици.


Говедарица и општа мјеста: Нико не смије нападати или понижавати новинаре

Предсједник Српске демократске странке и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.


Говедарица: Дудаковић је крив, али коме ће одговарати Суд БиХ?

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица рекао да је пуштање на слободу пензионисаног генерала такозване Армије РБиХ Атифа Дудаковића и 12 припадника Петог корупса још један доказ да је у појединим установама у БиХ политика јача од права и правде.