Oтказан “Човићев“ састанак у Мостару

Данашњи, дуго најављивањи састанак политичких лидера у Мостару, под покровитељством Драгана Човића, лидера ХДЗ-а и предсједавајућег Предсједништва БиХ, је отказан.


Милачић, Булатовић… Муке црногорске опозиције око предсједничког кандидата

Шта мислите да као нестраначки кандидат и неко ко никада није био члан ниједне партије — уђем у трку за предсjедника“, питао је антинато активиста Марко Милачић своје пратиоце на друштвеним мрежама.


ПДП: Талић је мандат добио нападајући СНСД

Данашњи избор Зорана Талића за предсједника Скупштине града Бањалуке показује да је он напустио ПДП искључиво из разлога зато што је направио приватни договор са СНСД-ом, који је за циљ имао само његову личну материјалу корист.


Сад је и званично: РТРС кажњен због пристрасности Додику

Регулаторна агенција за комуникације (РАК) изрекла је Радио-телевизији Републике Српске (РТРС) јединствену новчану казну у износу од 29.000 КМ ради утврђеног кршења Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.


Бољи од Жељке: Састао се са потпредсједником САД

Амерички потпредсједник Мајк Пенс, који се у Бијелој кући састао са предсједником Србије Александром Вучићем, изразио је америчку подршку напорима Србије да се придружи Европској унији, саопштила је његова канцеларија, пренио је данас Глас Америке.


Тужилаштво БиХ формирало предмет против Додика

Тужилаштво БиХ формирало је предмет на основу пријаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића против предсједника РС Милорада Додика, поводом Додикове изјаве да су бошњачки повратници „окупирали Дрину“.


Радојичић окупио већину да смијени Балабана

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је 18 одборника скупштинске већине у Бањалуци потписало иницијативу за смјену актуелног предсједника градског парламента Будимира Балабана, те навео да је то довољно за изгласавање.


Николићева савјетница: Григорије покушава бити циничан, али за то треба интелигенција

Шеф прес службе и савjетник предсjедника Србије Станислава Пак оцијенила је данас, поводом најновијих увреда епископа захумско-херцеговачког Григорија упућених предсједнику Србије Томиславу Николићу, да владика „својим изјавама срозава себе, цркву и српски народ“.


Владика Григорије: Хрватски предсједник доноси дијалог, мир и оптимизам

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је да предсједник Хрватске Иво Јосиповић посјетом Мостару доноси „оно што је најважније – дијалог и комуникацију која је цивилизована и културна и која је потребна свима“.


Ријасет ИЗ: Пола БиХ се светосавизира

Реис ул улема Исламске заједнице у Босни и Херцеговини Мустафа Церић замjерио је епископу захумско-херцеговачком Григорију на „дрским и увредљивим квалификацијама” на његов рачун, а Српској православној цркви мијешање у унутрашње ствари исламске вјерске заједнице.


Епархија кредитно-задужена

Влада Републике Српске је кредитирала послове Епархије захумско-херцеговачке и приморске, али већина фирми у којима ова црквена заједница има власничке интересе данас послује са губитком. Неке од њих нередовно уплаћују доприносе, а за кредите су залагане црквене некретнине.


Григорије: Србе тјерају од Медитерана

Владика захумско-херцеговачки Григорије рекао је да су сасвим легитимне амбиције српског народа да живи у Мостару, граду који је историјски и културно веома значајан за Србе и у којем има мјеста за све.


Григорије: Скупили смо 200.000 за наталитет

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је данас да је у добротворну фоднацију „Свети Вукашин“ за помоћ мајкама Херцеговине које рађају треће и свако наредно дјете већ уплаћено више од 200 000 КМ.