Саша Тривић: Одгајамо генерације које мисле да су послодавци највеће зло

– Ми смо дошли у ситуацију да држава, која је највећи и најбогатији послодавац, више није у стању да поштује сва права и обавезе из закона што само по себи говори о ситуацији у којој се сви заједно налазимо.


Буџет уоквирен на 2,018 милијарди марака

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар финансија Српске Зоран Тегелтија представили су данас радне верзије економске политике и буџета за наредну годину.

Утврђен ребаланс буџета: Ево како се пуни и како се троши

Влада Републике Српске утврдила је данас на, 19. радно-консултативној сједници Владе Републике Српске, Ребаланс буџета за 2013. годину који остаје на нивоу Буџета за 2013. годину, у износу милијарду 945 милиона КМ, саопштено је из Владе РС.


Влада РС утврдила: Најнижа цијена рада поново 106 КМ

Влада Републике Српске донијела је данас Одлуку о утврђивању најниже цијене рада у износу од 106 КМ, а примјењиваће се за обрачун плата од 1. јула и не односи се на доспјела и неисплаћена примања, преносе агенције.Крсмановић: Уговор са Нијемцима је био предизборна превара

Власти РС су потписале споразум са њемачком компанијом РВЕ десет дана пред локалне изборе да би поново преварили бираче причом о милијардама инвестиција, о озбиљним стратешким партнерима из озбиљних држава као што је Њемачка, каже предсједник Нове социјалистичке партије и Еврорегије Дрина, Здравко КрсмановићМртва трка: Због нове стратегије инвеститори ће одабрати РС, а не ФБиХ

Република Српска би до краја године могла да постане много повољнији ентитет за покретање бизниса од Федерације БиХ, с обзиром да је Влада Српске прихватила документ којим се драстично олакшава процес покретања пословне активности.


Влада убрзава регистрацију пословних субјеката

Нацртом закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката, који је утврдила Влада Републике Српске, дефинисано је да је овај поступак хитан, једнообразан и примјењив на све пословне субјекте које у БиХ основају домаћа и страна физичка и правна лица.