ПДП уз Вукотиних 5+5 фенинга: Влада нека слиједи примјер Бијељине

Партија демократског прогреса снажно подржава иницијативу „5 5 фенинга“ подстицаја за откуп пшенице народног посланика и кандидата СзП за предсједника Републике Српске Вукоте Говедарице која је упућена Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.


МинФин даје обвезнице на наплату, пољопривреди исплаћено 3 милиона КМ

Министарство финансија Републике Српске објавило је Одлуку о пријевременом откупу прве емисије обвезница Републике Српске на домаћем тржишту, који је планиран посредством Бањалучке берзе 20.07.2018. године.

Министарство пољопривреде поново демантује Говедарицину 5+5 пшеницу

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да иницијатива Клуба посланика СДС о повећању подстицаја за пшеницу представља оркестрирану кампању СДС-а против Министарства, а и Владе Републике Српске, која је почела почетком седмице и представља понављање ставова лидера СДС-а Вукоте Говедарице.


Да није већ касно: Малешевић и Гајанин о уписној политици на УБЛ

Министар просвјете и културе др Дане Малешевић разговарао је са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Радославом Гајанином о резултатима уписа студента на први циклус студија на Универзитету у Бањој Луци као и о другим актуелним питањима.ПДП пропитује Владу РС у погледу штете коју трпе произвођачи пшенице

Произвођачи пшенице поново трпе огромну штету након дугог кишног периода, те многе површине неће ни бити овршене јер је жито пропало. Такође, за количине које су већ успремљене у складишта, није позната откупна цијена пшенице што пољопривреднике доводи у ситуацију да не знају шта их чека ни са оним што су овршили.


Министарство каже: Биће кредита од 3% за капиталне инвестиције у пољопривреди

Влада Републике Српске на посљедњој сједници усвојила je Приједлог правила о измјенама и допунама Правила пласмана средстава по кредитним линијама и зајмовима, чији је основни циљ омогућавање повољнијег амбијента за капиталне инвестиције у пољопривреди и откуп домаћих пољопривредних производа.Јесте да нису Словени, али су братски народ: Јасмина примила Осетине

Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, уприличила је данас пријем за младе шахисте из Јужне Осетије који учествују на Међународном шаховском фестивалу за младе „ Словенско братство 2018“.


Синдикална конфедерација подржава Цвијановићку (и Савановића)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са представницима Конфедерације синдиката Републике Српске. Током састанка саговорници су размијенили мишљење о мјерама које је Влада предложила с
циљем повећања нето плата запосленима у реалном и јавном сектору у Српској кроз повећање неопорезивог дијела дохотка.