ПДВ харач оборио рекорд у августу

Управа за индиректно опорезивање (УИО) у августу је прикупила 680 милиона КМ, што је за 66 милиона КМ више у односу на исти мјесец прошле године


Кинески Ђангси дошао на разговоре у Владу РС

Представници Владе Републике Српске разговарали су данас у Административном центру Владе са представницима кинеске корпорације за међународну економску и техничку сарадњу „Ђангси“.


Стижу долари: Тито шаље помоћ по Русима

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда покренуо је данас све законске и техничке процедуре на основу којих ће бити расподијељено 125 милиона долара које ће Влада Руске Федерације уплатити по основу клириншког дуга на рачун у Централној банци БиХ.


Нема лијека за Босналијек

Недавном пресудом Тринаестог апелационог арбитражног суда у Санкт Петербургу компанија “Босналијек” остала је без могућности да по основу дуга од руског дистрибутера лијекова “Империа Содрузхество” наплати 11,5 милиона евра.


Нова посланица ка Влади Српске: Асистенти су пошли у школе 01.09.

Родитељи дјеце са сметњама у развоју су и данас писали Влади Српске, а Фронтал.СРБ изражава своје посвемашње задовољство што нам је данашње писмо стигло наопослом. Азбуком коју дјеца уче у школи, како и доликује одговорним родитељима.


Мора за Врање: Неђо не намјерава да прима жељезничаре

Из Владе поручују: Поводом информације која се појавила у јавности, а по којој представници штрајкача Жељезница долазе у Владу Републике Српске на састанак са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем, обавјештавамо јавност да није било никаквих контаката, нити планираног или заказaног састанка министра Неђе Трнинића и поменутих.


Ништа Русија – Жељка шурује са Вигемарком

Наравно, осим што власти свих нивоа шурују из разних разлога са окупационим властима ЕУ, а на штету грађана, наслов је у најбољој традицији РТРС и сличних медија, који би у овом редовном иступу из Цвијановићкиног кабинета нашли низ огрешења о српство и Српску.


Министар иностраних послова Српске, причао са амбасадором у Њемачкој

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, у свом кабинету, са шефом Представништва РС у Њемачкој, господином Мићом Ћетковићем, представницима културно умјетничких друштава и представницима српске дијаспоре у Њемачкој.


Министарство здравства појашњава паре додијељене Искри

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске упозорава да су у појединим медијима изнесени нетачни наводи о додјељеним средствима за рад Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“, односно за рад Родитељске куће у Бањој Луци.


Саша Тривић: Одгајамо генерације које мисле да су послодавци највеће зло

– Ми смо дошли у ситуацију да држава, која је највећи и најбогатији послодавац, више није у стању да поштује сва права и обавезе из закона што само по себи говори о ситуацији у којој се сви заједно налазимо.