Мадрид пријети да ће полицијом и војском спречити каталонски референдум

У току је даље заоштравање између Мадрида и Барселоне. Након што је каталонски лидер Карлес Пуџдемон објавио да ће 1. октобра бити одржан „референдум независности, иако је Уставни суд Шпаније суспендовао закон на основу којег је расписан, председник владе у Мадриду, Маријано Рахој, упозорио је:


САД: Петиција да се Сорош прогласи домаћим терористом

Петицију која од администрације америчког предсједника Доналда Трампа захтијева да милијардера Џорџа Сороша (87) и организације које је он основао прогласи домаћим терористима и конфискује им имовину, потписало је више од потребних 100.000 људи.


Дрво по дрво: Пустош претворио у тропски рај

Неконтролисаном сјечом дрвећа ада Маџули на Брамапутри је од богате шуме постала пустиња са које су побјегле све животиње. Међутим, Џадав Пајенг није се мирио са тим. Послије вишегодишњих напора, ријечно острво поново је постало оаза препуна живота.


Трамп врши припреме за агресију на Венецуелу

Амерички предсједник Доналд Трамп поново је изразио забринутост због политичке кризе у Венецуели и наговијестио да би САД могле да предузму кораке у циљу “успостављање демократије” у тој земљи.


Дане брани Венецуелу

Нико није толико мали, да никада не може помоћи. И нико није толико велики да му никад помоћ неће требати.


Уставотворна скупштина Венецуеле преузела овлашћења националног парламента

УСТАВОТВОРНА скупштина је усвојила уставни декрет на основу којег преузима овлашћења националног парламента, са циљем да обезбиједи мир и очување суверенитета и стабилности социо-економског и финансијског система у држави.


Мадуров тотални обрт: Пружам руку Трампу

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да жели да се организује састанак с америчким предсједником Доналдом Трампом и да жели снажне односе са САД као што има с Русијом.


САД прогласиле Мадура диктатором, замрзле му имовину

 САД су данас означиле предсједника Венецуеле Николаса Мадура као диктатора који представља опасност по демократију Венецуеле и увеле санкције којима се замрзава било која његова имовина коју би могао да има у САД, пренеле су агенције.


Још троје мртвих на протестима у Венецуели

Најмање 20.000 људи изашло је на улице Каракаса, настављајући протесте због, како кажу, оштре репресије над дисидентима коју спроводи предсједник Николас Мадуро, а у сукобима који су настали између његових противника и присталица погинуло је још троје људи, док је неколико ухапшено.