Да није већ касно: Малешевић и Гајанин о уписној политици на УБЛ

Министар просвјете и културе др Дане Малешевић разговарао је са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Радославом Гајанином о резултатима уписа студента на први циклус студија на Универзитету у Бањој Луци као и о другим актуелним питањима.

А шта извозимо дјецо: Само петоро на УБЛ жели да упише рударство, а 24 шумарство

Плагању квалификационог испита за упис на први циклус студија на факултетима/академији на Универзитету у Бањој Луци, 2 јула 2018 године приступило је 2.039 кандидата, од којих би најмање да буду инжињери шумарства, рударства, пољопривреде и технологије.


Предавање Конфучијевог института најављено азбуком!

Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци организује промоцију књиге “Кина, очима странца, срцем домаћина“, аутора Татјане Солдат, у суботу, 31. марта 2018. године, са почетком у 17:00 часова, на 1. спрату Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци.Жељка причала са Кинезима из Тјенђина

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са делегацијом Универзитета технологије и образовања из Тјенђина коју је предводила ректорица Лину Синг и делегацијом Универзитета у Бањој Луци коју је предводио в.д. ректора Радослав Гајанин.


Скривање трагова студентских организација о финансирању и пројектима

Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци, супротно законској обавези, скривају од јавности кључне информације о свом финансирању и оствареним и неоствареним пројектима.Касарнски живот: Нема факултета у БЛ до Дана ЈНА

Настава на свим факултетима/Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, обустаљена је због вандредне ситуације настале због временских непогода, које су начиниле велику материјалну штету на студентским павиљонима I, II и III Студентског центра “’Никола Тесла“,  одлучено је на данашњој вандредној сједници Проширеног колегијума УНИБЛ.


Бања Лука добила Конфучијев институт

Делегација Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) у саставу проф. др Радослав Гајанин, в.д. ректора, проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну сарадњу и Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института (КИ) на УНИБЛ присуствовала је  12.12.2017. године  XII конференцији Конфуцијевих иниститута, у граду Ксиан у покрајину Шанси у Кини.


Ћеранић постао декан захваљујући измјенама Статута Универзитета у Бањој Луци

Универзитет у Бањој Луци је у марту, измијенивши свој Статут, снизио критеријуме за именовање декана на тој јавној установи. Тиме су отклоњене све формалне препреке да Предраг Ћеранић постане декан умјесто в. д. декана бањолучког Факултета безбједносних наука, па је почетком јула и именован на тај положај.