Петар и Камила: Српска и мађарска струја

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са директором Електропреносне компаније Мађарске Камилом Цсомај о успостављању сарадње електропривреда Мађарске и Српске


Суд одобрио стечај Робних резерви РС

Окружни привредни суд у Бањалуци прихватио је приједлог предстечајне управнице и отворио стечај у јавном предузећу „Робне резерве РС“, сазнаје пословни портал Капитал.

Обустављен тендер за требињски аеродром

Аеродроми Републике Српске одгодили су тендер за израду Стратегије развоја требињског аеродрома због, како је наведено, жалбе на тендерску документацију, сазнаје портал Капитал.


Влада опет троши паре на “требињски аеродром“

Након што је Влада Српске потрошила више од милион КМ за петогодишње функционисање Јавног предузећа „Аеродром Требиње“, и на крају га угасила, ових дана је расписан тендер за израду Стратегије развоја требињског аеродрома.


Прорадио АПИФ-ов Централни регистар предузетника

Данас је почео са радом Централни регистар предузетника Републике Српске као јединствена електронска база података свих регистара предузетника у јединицама локалне самоуправе, коју води Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ).


Начелни договор: На прољеће тендер за мост на Сави

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза Републике Српске рекао је да ће Хрватска до прољећа сљедеће године израдити грађевинску дозволу, а договорено је и да буде формирана и радна група за израду тендерске документације како се не би губило вријеме.


Обустављен тендер за требињски аеродром

Аеродроми Републике Српске одгодили су тендер за израду Стратегије развоја требињског аеродрома због, како је наведено, жалбе на тендерску документацију, сазнаје портал Капитал.


Ноћно убиство у Требињу

Двадесетчетворогодишњи М.Ђ. из Требиња убијен је ноћас испред зграде у којој станује, а за убицом се трага, јавља дописник Срне.


Тадић: Сукоб на релацији републичка власт-Требиње зауставио развој општине

„Сукобом актуелног предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић у протекле двије године са Требињем, овај град је заустављен у свом развоју“, изјавио је данас у Требињу кандидат коалиције Савеза за промјене, за предсједника Републике Српске Огњен Тадић, након састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.


Требиње: НДП тражи враћање стопе пореза на непокретности на 0,10 %

Градски одбор Народног демократског покрета /НДП/ Требиње затражио је хитно сазивање сједнице Скупштине града на којој би требало да буде донесена одлука о враћању стопе пореза на непокретности са 0,25 на 0,10 одсто, колико је раније износила, рекао је данас у Требињу члан Главног одбора /ГО/ ове странке Срђан Бубало.


НДП Требиње: Вучуревић мора боље сарађивати са Додиком

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић треба да успостави бољу сарадњу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и републичким инстутуцијама, јер се од Републике живи и од сарадње са њом, став је Градског одбора НДП-а Требиње.


Требињци добили воду

Грађани Требиња добили су рано јутрос воду за пиће, коју нису имали од петка навече због пуцања главне транспортне цијеви водоводног система.


Ћук: У Требињу је хаос

Тренутна политичка ситуација у Требињу је катастрофална и веома забрињавајућа, а међу политичким представницима влада незапамћена неслога и мржња, због чега грађани испаштају, упозорио је члан Градског одбора СНСД-а Доброслав Ћук.