Транспаренси спремио пригодан програм за Дан борбе против корупције

Међународни дан борбе против корупције обиљежава се 9. децембра, још од 2003. када је усвојена Конвенција Уједињених нација против корупције. Транспаренцy Интернатионал у Босни и Херцеговини (ТИ БиХ) сваке године користи ову прилику да анализира степен ефикасности борбе против корупције у БиХ, те кроз организацију различитих догађаја укаже на кључне проблеме и кораке које је неопходно учинити како би се ниво корупције у БиХ смањио.


Транспаренси и ЦЦИ: Стотине нових радних мјеста без конкурса

Данас је у Сарајеву одржана Јавна трибина „Транспарентно, мериторно и одговорно запошљавање у јавном сектору”, коју су организовали Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) и Транспаренси Интернешнел у БиХ (ТИ БиХ), с циљем подршке доношењу реформских закона и подзаконских аката који регулишу поштена и транспарентна именовања и запошљавања у цијелом јавном сектору.

Транспаренси: ВСТВ сакрива свјесно имовину судија и породице им

Високо судско и тужилачко вијеће (ВСТВ) усвојило ја на сједници одржаној 4.10.2017. закључак да се усваја приједлог обрасца за подношење финансијских извјештаја носилаца правосудних функција у БиХ, али је захтијевало да се из обрасца избаце кључни елементи за провјеру начина стицања имовине, те да се сузи круг лица обухваћених извјештајем.


Пут за путовати: Предсједник надзорног одбора Аеродрома ангажовао своју фирму

Аеродроми Републике Српске су 24.8.2017. донијели Одлуку о избору најповољнијег понуђача за израду Стратегије развоја међународног аеродрома у Требињу, према којој је као најповољнији понуђач изабран конзорциј на челу са компанијом „Веј-ту-го“ .


Транспаренси незадовољан допуњавањем Закона о слободи приступа подацима

Нови Преднацрт закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама Босне и Херцеговине није у складу са стандардима проактивне транспарентности на које се БиХ обавезала приступањем Партнерству за отворену власт, као ни са другим релевантним међународним препорукама.Транспаренси: Ко се оглашава код кога и за колико

Странка демократске акције закупила је убједљиво највише медијског простора у првим данима кампање и самим тим утрошила и највише новца за оглашавање, резултати су мониторинга прве седмице предизборне кампање коју је радио Транспаренси интернешнел /ТИ/ у БиХ за одабраних 10 политичких субјеката.


Koрупција: Највише пријава у државној управи и образовању

Пријаве пристигле у Транспаренси интернешнал БиХ током 2012. указују на то да су неправилности у запошљавању и даље највећи проблем с којим се грађани сусрећу, а највише пријава односи се на државну управу и образовањеТИ БиХ: Одбацити измјене Закона о финансирању странака

Транспаренси Интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) апелује на Уставноправну комисију Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да одбаци измјене и допуне Закона о финансирању политичких партија с обзиром на то су упућивањем измјена у парламентарну процедуру прекршена правила за израду правних прописа.


TИ: Корупција у запошљавању на првом мјесту

Пријаве пристигле у Центар за пружање правне помоћи грађанима у борби против корупције Транспаренцy Интернатионал БиХ током 2011. указују на то да су неправилности у запошљавања највећи проблем с којим се грађани сусрећу, а највише пријава односи се на државну управу