Транспаренси због Топлане послао Град БЛ на Уставни суд Српске

Транспаренцy Интернатионал у БиХ (ТИ БиХ) је поднио Уставном суду Републике Српске Иницијативу за покретање поступка за оцјењивање уставности и законитости Одлуке Скупштине Града Бањалука о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије.


Транспаренси у савезничко-промотивном коментару на налазе ЦИН-а

Хрватски народни сабор (ХНС) чији је предсједник Драган Човић, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине, добио је у прошлој години из кантоналних буџета више од 16.000 КМ, према писању Центра за истраживачко новинарство (ЦИН).

Транспаренси своди рачуне: Највише жалби на корупцију при запошљавању

Више од 1500 грађана обратило ТИ БиХ путем бесплатне линије за пријаву корупције 0800 55555, а ТИ БиХ је поступао у више од 270 предмета по пријавама грађана, новинара, активиста и невладиних организација као и у предметима које је сам покренуо у 2017.г.


Срђан Благовчанин: Високи представник нема никакву сврху

Предсједавајући „Бордом директора“ Транспаренси интернешнел, одговара кратко и дипломатски, али у интервјуу за Фронтал.СРБ он се не сустеже да каже неке очигледне закључке, за личност која се деценијама бави правима човјека и демократије.


Транспаренси промовише „Косово“ и БиХ ставља по корупцији уз Албанију

Транспаренцу Интернатионал у Босни и Херцеговини (ТИ БиХ) представио је резултате Индекса перцепције корупције (ЦПИ) за 2017. годину, којим сваке године Транспаренцy Интернатионал рангира земље широм свијета у односу на перципирани ниво корупције у јавном сектору. Ми пресловљавамо.Транспаренси спремио пригодан програм за Дан борбе против корупције

Међународни дан борбе против корупције обиљежава се 9. децембра, још од 2003. када је усвојена Конвенција Уједињених нација против корупције. Транспаренцy Интернатионал у Босни и Херцеговини (ТИ БиХ) сваке године користи ову прилику да анализира степен ефикасности борбе против корупције у БиХ, те кроз организацију различитих догађаја укаже на кључне проблеме и кораке које је неопходно учинити како би се ниво корупције у БиХ смањио.


Транспаренси и ЦЦИ: Стотине нових радних мјеста без конкурса

Данас је у Сарајеву одржана Јавна трибина „Транспарентно, мериторно и одговорно запошљавање у јавном сектору“, коју су организовали Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) и Транспаренси Интернешнел у БиХ (ТИ БиХ), с циљем подршке доношењу реформских закона и подзаконских аката који регулишу поштена и транспарентна именовања и запошљавања у цијелом јавном сектору.Транспаренси: ВСТВ сакрива свјесно имовину судија и породице им

Високо судско и тужилачко вијеће (ВСТВ) усвојило ја на сједници одржаној 4.10.2017. закључак да се усваја приједлог обрасца за подношење финансијских извјештаја носилаца правосудних функција у БиХ, али је захтијевало да се из обрасца избаце кључни елементи за провјеру начина стицања имовине, те да се сузи круг лица обухваћених извјештајем.


Пут за путовати: Предсједник надзорног одбора Аеродрома ангажовао своју фирму

Аеродроми Републике Српске су 24.8.2017. донијели Одлуку о избору најповољнијег понуђача за израду Стратегије развоја међународног аеродрома у Требињу, према којој је као најповољнији понуђач изабран конзорциј на челу са компанијом „Веј-ту-го“ .


Транспаренси незадовољан допуњавањем Закона о слободи приступа подацима

Нови Преднацрт закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама Босне и Херцеговине није у складу са стандардима проактивне транспарентности на које се БиХ обавезала приступањем Партнерству за отворену власт, као ни са другим релевантним међународним препорукама.