Транспаренси: ВСТВ сакрива свјесно имовину судија и породице им

Високо судско и тужилачко вијеће (ВСТВ) усвојило ја на сједници одржаној 4.10.2017. закључак да се усваја приједлог обрасца за подношење финансијских извјештаја носилаца правосудних функција у БиХ, али је захтијевало да се из обрасца избаце кључни елементи за провјеру начина стицања имовине, те да се сузи круг лица обухваћених извјештајем.


Пут за путовати: Предсједник надзорног одбора Аеродрома ангажовао своју фирму

Аеродроми Републике Српске су 24.8.2017. донијели Одлуку о избору најповољнијег понуђача за израду Стратегије развоја међународног аеродрома у Требињу, према којој је као најповољнији понуђач изабран конзорциј на челу са компанијом „Веј-ту-го“ .

Транспаренси незадовољан допуњавањем Закона о слободи приступа подацима

Нови Преднацрт закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама Босне и Херцеговине није у складу са стандардима проактивне транспарентности на које се БиХ обавезала приступањем Партнерству за отворену власт, као ни са другим релевантним међународним препорукама.


Транспаренси: Ко се оглашава код кога и за колико

Странка демократске акције закупила је убједљиво највише медијског простора у првим данима кампање и самим тим утрошила и највише новца за оглашавање, резултати су мониторинга прве седмице предизборне кампање коју је радио Транспаренси интернешнел /ТИ/ у БиХ за одабраних 10 политичких субјеката.


Koрупција: Највише пријава у државној управи и образовању

Пријаве пристигле у Транспаренси интернешнал БиХ током 2012. указују на то да су неправилности у запошљавању и даље највећи проблем с којим се грађани сусрећу, а највише пријава односи се на државну управу и образовањеТИ БиХ: Одбацити измјене Закона о финансирању странака

Транспаренси Интернешнал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ) апелује на Уставноправну комисију Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ да одбаци измјене и допуне Закона о финансирању политичких партија с обзиром на то су упућивањем измјена у парламентарну процедуру прекршена правила за израду правних прописа.


TИ: Корупција у запошљавању на првом мјесту

Пријаве пристигле у Центар за пружање правне помоћи грађанима у борби против корупције Транспаренцy Интернатионал БиХ током 2011. указују на то да су неправилности у запошљавања највећи проблем с којим се грађани сусрећу, а највише пријава односи се на државну управу