Транспаренси указује на пропусте судова при издавању потврде о неосуђиваности

ТИ БиХ упозорава на све чешћу појаву избора и именовања лица у јавној управи која су правоснажно осуђена на казне затвора, на која су се у вријеме избора односиле правне посљедице осуде, а којима су упркос томе издавана увјерења о неосуђиваности.


Транспаренси: Ефбиховски законодавци ублажавају кривично дјело посредовања у миту

Представнички дом Парламента ФБиХ усвојио је у скраћеном поступку Приједлог закона о измјени и допуни Кривичног закона ФБиХ којим се мијења један од облика кривичног дјела Примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, а којим је инкриминисано противзаконито посредовање.

Транспаренси: Шуме Српске и ХЕТ за годину потрошиле 800.000 КМ „на презентацију“

Подаци показују да је у већини јавних предузећа евидентан константно низак степен ликвидности, а пет јавних предузећа са највећим губицима у БИХ, у које спадају Жељезнице ФБиХ, Жељезнице РС, Грас Сарајево, ВИК Сарајево и Агрокомерц, годишње направе 90 милиона КМ губитка.


Транспаренси: Народ и даље незадовољан државном управом

Налази из Перепције јавне управе у Босни и Херцеговини за 2017. годину показују да већина грађана сматра да је квалитет услуга јавне управе исти као и прије пет година, тј. и даље више од 50% грађана није задовољно пруженим услугама


Транспаренси: Незаконито именован Ахмет Баљић

ТИ БиХ позива Управни одбор Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом ФБИХ (Фонд) да разријеши дужности директора Ахмета Баљића јер је у управном надзору утврђено да је незаконито именован на ту функцију.Транспаренсијев очигледни поучак о јавним предузећима

Транспаренси интернешнел у Босни и Херцеговини (ТИ БиХ) је организовао регионалну конференцију Како јачати добро управљање у јавним предузећима?, на којој су представљени налази и препоруке анализе транспарентности, одговорности и интегритета јавних предузећа, коју је ТИ БиХ провео на узорку од 100 јавних предузећа у БиХ.


Транспаренси због Топлане послао Град БЛ на Уставни суд Српске

Транспаренцy Интернатионал у БиХ (ТИ БиХ) је поднио Уставном суду Републике Српске Иницијативу за покретање поступка за оцјењивање уставности и законитости Одлуке Скупштине Града Бањалука о општим условима за производњу, испоруку и кориштење топлотне енергије.Транспаренси у савезничко-промотивном коментару на налазе ЦИН-а

Хрватски народни сабор (ХНС) чији је предсједник Драган Човић, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине, добио је у прошлој години из кантоналних буџета више од 16.000 КМ, према писању Центра за истраживачко новинарство (ЦИН).


Транспаренси своди рачуне: Највише жалби на корупцију при запошљавању

Више од 1500 грађана обратило ТИ БиХ путем бесплатне линије за пријаву корупције 0800 55555, а ТИ БиХ је поступао у више од 270 предмета по пријавама грађана, новинара, активиста и невладиних организација као и у предметима које је сам покренуо у 2017.г.


Срђан Благовчанин: Високи представник нема никакву сврху

Предсједавајући „Бордом директора“ Транспаренси интернешнел, одговара кратко и дипломатски, али у интервјуу за Фронтал.СРБ он се не сустеже да каже неке очигледне закључке, за личност која се деценијама бави правима човјека и демократије.