Грађани БиХ: Хаг нас није помирио

САРАЈЕВО – Већина грађана БиХ сматра да суђења за ратне злочине пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију (МКСЈ) у Хагу нису допринијела помирењу – показало је истраживање јавног мњења, чији су резултати представљени на конференцији о насљеђу МКСЈ.

О. Тадић: Суд и Тужилаштво БиХ су наметнути и пристрасни

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић изјавио је да су сви захтјеви за укидање Суда и Тужилаштва БиХ израз револта јер ове институције нису у стању да непристрасно и независно обављају свој посао.


Рајко Васић: Суд БиХ тоне све дубље

Суд БиХ тоне све дубље и дубље и не могу га одбранити ни ОХР, ни структурални дијалог, оцијенио је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић, коментаришући чињеницу да је тај суд донио ослобађајућу пресуду за Зорана Томића, пошто га је претходно осудио на 31 годину затвора за “помагање у геноциду”.


Затражено изузеће судије Мире Смајловић

Станко Којић, оптужен за геноцид у Сребреници, најавио је да више неће присуствовати суђењу пред Судом БиХ и затражио изузеће предсједника судског Вијећа у овом предмету Мире Смајловић.


Седам ухапшених за злочине у Хаџићима

По налогу Тужилаштва БиХ ухапшено је осам особа које се терете за ратне злочине на подручју Хаџића, а извршени су претреси на седам локација, јављају сарајевски медији.