Црногорска басна: Сиви соко ће у кавез због морске корњаче

Марко Марковић из Котора, који је убио морску корњачу у Столиву, могао би да добије затворску казну од шест мјесеци до пет година. Против њега је еколошка инспекција поднијела кривичну пријаву због основане сумње да је усмртио заштићену животињу.


Дрон дошао на наплату: Шиптар хоће хрватски азил

Албанац Исмаил Морина, који је ухапшен у Хрватској по потјерници Србије због скандала са дроном са заставом „велике Албаније “ тражио је политички азил у Хрватској како би избјегао изручење Србији, пише данас Балкан инсајт позивајући се на изјаву Морининог адвоката.


Усташка нелагода: Сад је проблем и споменик Пуниши Рачићу?

У црногорском селу Слатина, надомак Андријевице, откривен је споменик Пуниши Рачићу, који је као народни посланик у скупштини Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1928. године убио групу хрватских посланика на челу са оснивачем Хрватске сељачке странке Стјепаном Радићем.


Дачић поновио своју идеју о подјели Косова (и Метохије)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да у његовом предлогу о разграничењу на оно шта је српско а шта албанско нема речи о сили, већ о договору. Напомиње да се на тај начин трајно елиминишу узроци око којих Албанци и Срби ратују – чије су тероторије.


Вучић тврди: Најнижа незапосленост у Србији након четврт вијека

Председник Србије Александар је за РТС рекао да, на основу прелиминарних података које је добио, у овом кварталу имамо најнижу стопу незапослености у последњих 25 година. Поручује да отварање „Икеине“ робне куће у Београду показује колико је Србија на добром путу.


Наивац: Расим Љајић не жели да вјерује да се Србија не може договорити с Хрватском

Министар трговине, телекомуникација и туризма Расим Љајић очекује да ће Хрватска данас или сутра изменити свој Правилник о инспекцијском надзору и контроли усклађености воћа и поврћа с тржишним стандардима. Расим Љајић је новинарима рекао да код свих актера постоји спремност да се проблем реши, као и да још нема процене економске штете од увођења нових […]


Чедисти дежурни у пљувању: Србија да осуди Додиково помињање уједињења

Занимљиво да је прије двије деценије Чедомир Јовановић био омиљени лик у Независним новинама, као и Додик у западним амбасадама. Данас се Чеда промовише у антисрпског лајавца који Бању Луку шаље на поклоњење у Сарајево, а Косовску Митровицу у Приштину.


Перипетије, па расплет: Вучић се о Косову и Метохији изјашњава до краја године

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће прије краја године изнијети своје мишљење о рјешењу питања Косова. Он је рекао да, што се тиче дијалога Београда и Приштине, ништа није завршено.