Брадара и осам савјетника

Док чекамо да Сарајевски ЦИН напише који истраживачки текст о незаконитим и неетичним поступцима влада, амбасадора или преставника Запада у БиХ, послужиће и текст о томе да пет од осам савјетника Лидије Брадаре, предсједавајуће Дома народа ПФБиХ, не испуњава законске прописе за именовање на те функције.

Per Principio СНСД

Посланици СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ на карактеристичан начин показују принципјелност и досљедност у политичком дјеловању.


РТРС отворио Јадранкин кутак и најавио га латиничним саопштењем

У знак сјећања на колегиницу и кантауторку Јадранку Стојаковић, у просторијама РТВ Дома отворен је Јадранкин кутак. Невјероватно, али РТРС је своје саопштење послао латиницом и с именима на страним језицима, тако да смо их принуђени пресловити.Сад је и званично: РТРС кажњен због пристрасности Додику

Регулаторна агенција за комуникације (РАК) изрекла је Радио-телевизији Републике Српске (РТРС) јединствену новчану казну у износу од 29.000 КМ ради утврђеног кршења Кодекса о аудиовизуелним медијским услугама и медијским услугама радија.Јавно изокренута прича

„Тек је брдо изашло иза сунца, а кревет скочи из пространог чиче, навуче ноге на опанке, стави главу на капу и отвори кућу на вратима…“


ПТПЦ са крстом

Парама грађана издржаван медијски сервис владајуће партије, за 23 годишњицу покреће још један канал. Као да постојећи нешто ваља, па је тијесно.


Кога меде медији

Медиј је, једноставно речено, сваки „носач“ информације. Информација која нам је нова могла би се назвати – новост. Или вијест. Масовни медији, односмо медији масовног комуницирања, су они медији који информацију преносе до великог броја људи.


СДС позива РТРС да емитује Ћирилицу и са Тадићем

Кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић рекао је данас да је његов приоритет заштита Републике Српске, изградња њене економије и да има план за привредни раст, контролу јавног дуга и обезбеђења услова како би сви грађани имали исту шансу за нормалан живот.