Парламентарна скупштина БиХ


Посланици у ПСБиХ бране своје плате до задњег

Представнички дом ПСБиХ је на 30. сједници у четвртак, 21.06.2012. године, одбио иницијативу посланика Шемсудина Мехмедовића да усвоји закључак да посланицима у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине смањи плате за 20%, накнаду за рад у ад хоц комисијама и накнаду за трошкове мобилних телефона.


Одбачен приједлог за смањење плата посланика ПС БиХ

Заједничка комисија за амдинистративне послове Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници није подржала иницијативу посланика СДА у Представничком дому Шемсудина Мехмедовића да на дневни ред сједнице Дома уврсти и разматрање смањења плата и укидања других накнада посланицима у парламенту БиХ.Засиједа се о случају Сејдић-Финци

Конститутивна сједница Привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ за провођење пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру у предмету „Сејдић и Финци против БиХ“ биће одржана данас у Сарајеву.


Изгласана одлука о оснивању комисије за провођење одлуке Сејдић-Финци

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је данас закључак о оснивању Привремене заједничке комисије оба парламентарна дома за извршење пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру у предмету „Сејдић и Финци против БиХ“.Коначну одлуку о Кукићу донијеће посланици

Трочлани Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није успио постићи сагласност у вези са потврђивањем именовања Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ, тако да ће коначну одлуку о овом питању у новом кругу гласања донијети посланици.


СДС: Прегласавањем српског члана Предсједништва значи намјерно блокирање

Српска демократска странка (СДС) саопштила је данас да је неопходно да Предсједништво БиХ одлуку о мандатару за састав Савјета министара БиХ донесе консензусом и да ће било какво прегласавање српског члана значити намјерно блокирање процеса конституисања институција од стране друга два члана Предсједништва.


БХ парламентарци се напокон кoнституисали

Денис Бећировић из СДП-а БиХ изабран је за предсједавајућег Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у актуелном сазиву, а Милорад Живковић из СНСД-а за првог замјеника предсједавајућег, док је за другог замјеника изабран Божо Љубић из ХДЗ 1990.