Усташка нелагода: Сад је проблем и споменик Пуниши Рачићу?

У црногорском селу Слатина, надомак Андријевице, откривен је споменик Пуниши Рачићу, који је као народни посланик у скупштини Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1928. године убио групу хрватских посланика на челу са оснивачем Хрватске сељачке странке Стјепаном Радићем.


Амфилохије: Огријешио сам се о Слободана Милошевића

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско приморски Амфилохије казао је да осјећа грижу савјести јер, по наговору из цркве, није отишао у хашки трибунал да свједочи у корист Слободана Милошевића. За то се јавно извинио, на сахрани његовог брата.


Златни рат на Брачу, нула бодова у односу на Посиди у Грчкој

Иако је полуострво Касандра, или први прст Халкидикија, убједљиво најпосјећенији кутак Грчког приморја за туристе из нашег региона, многи не знају да се тамо налази и једна веома необична плажа, која никада не изгледа потпуно исто.


Мостарски ХДЗ: Дошли ови из источног и све нам попалили

Одбор ХДЗ-а БиХ Херцеговачко–неретванског кантона /ХНК/ оцијенио је да је циљ „националне и политички инструисане групе“ људи која је у западном дијелу Мостара запалила зграде институција био да уведе тај град „у међунационалне сукобе и ратно стање“.


СДА тражи протекторат над Мостаром

СДА је од ОХР-а затражио увођење протектората за град Мостар, тј. постављање особе која би у име међународне заједнице управљала градом на Неретви док се не ријеши политичка криза.


Мостар: Нема напретка у измјени статута града

Представници политичких странака и независних вијећника Градског вијећа Мостара одржали су данас састанак на којем се разговарало о измјени Статута Града Мостара и спровођењу одлуке Уставног суда ФБиХ која се односи на изборна правила за Мостар, а судећи по изјавама судионика након састанка никакав значајан договор није постигнут.


Човић и Тихић у Оџаку о Мостару

Предсједници ХДЗ БиХ и СДА Драган Човић и Сулејман Тихић наставиће данас у Оџаку разговоре о проблему Мостара и осталим неријешеним питањима у БиХ.


Србија отвара конзулат у Мостару

Предсједник Србије Борис Тадић требало би у фебруару у Мостару да отвори конзулат Републике Србије, уколико до тада буду испуњени сви услови, сазнаје Срне.


Мостар: Још мало спортског насиља

Група од 150 хрватских навијача синоћ је на мостарском тргу Рондо напала полицијску патролу, бацајући камење и тврде предмете, али у инциденту није било повријеђених, потврдио је Срни начелник Криминалистичке полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Срећко Бошњак.


УНЕСКО даје 200.000 долара за цркву у Мостару

Представници Унеска и фирме “Гемакс“ данас су потписали уговор вриједан 200.000 долара за пројекат обнове Саборне цркве Свете Тројице у Мостару. Уговор је потписао виши официр Унеска Синиша Шешум са представницима фирме “Гемакс“ која изводи радове на Саборној цркви.


Почео састанак у Мостару

Састанак лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а, ХДЗ-а 1990, СДА и СДП-а почео је у Мостару гдје ће разговарати о формирању власти на државном нивоу.