Отворено хрватски човјек: Додик подржао мост за Пељешац

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Требињу да Република Хрватска има право градити Пељешки мост на властитој територији, оцјењујући да бошњачке странке непотребно стварају проблеме око тог пројекта.


Изворни Гојко Кличковић: Прије два мјесеца био против своје нове странке

Гојко Кличковић, један од оснивача СДС-а и бивши премијер Републике Српске, ових дана се појавио у јавности као промотер нове странке – Прве СДС, иако је у почетку био критичар те идеје заступајући јединство унутар СДС.


Уставни суд БиХ одбио апелацију Српске: Војна имовина се може књижити на државу

Уставни суд БиХ је на последњој сједници донио одлуку којом је одбијена апелација Правобранилаштва Републике Српске, као вид жалбе на ранију одлуку Суда БиХ којом је наложено да се војна имовина у Хан Пијеску укњижи на БиХ.


Дачић поновио своју идеју о подјели Косова (и Метохије)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да у његовом предлогу о разграничењу на оно шта је српско а шта албанско нема речи о сили, већ о договору. Напомиње да се на тај начин трајно елиминишу узроци око којих Албанци и Срби ратују – чије су тероторије.


Монтенегринска фарса: Градоначелник Котора остаје без држављанства своје земље

Свој новофеудални пројекат Мило Ђукановић штити тако што не можете добити држављанство Црне Горе, ако имате држављанство Србије. Наравно, искључиво из бриге за своју власт и крњење гласачког тијела.


Чедисти дежурни у пљувању: Србија да осуди Додиково помињање уједињења

Занимљиво да је прије двије деценије Чедомир Јовановић био омиљени лик у Независним новинама, као и Додик у западним амбасадама. Данас се Чеда промовише у антисрпског лајавца који Бању Луку шаље на поклоњење у Сарајево, а Косовску Митровицу у Приштину.


О чему Додик ћути(?): БиХ у НАТО!

Занимљиво је да се свјетска јавност свакодневно бави питањем убрзаног приступања Макединије и БиХ НАТО алијанси, а Предсједник Републике Српске је некако „опасно занијемио“.


Тужилаштво БиХ формирало предмет против Додика

Тужилаштво БиХ формирало је предмет на основу пријаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића против предсједника РС Милорада Додика, поводом Додикове изјаве да су бошњачки повратници „окупирали Дрину“.


Изетбеговић тужио Додика свима којих се могао сјетити

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић одржао је прес-конференцију о „антидејтонским и антиуставним изјавама предсједника бх. ентитета Милорада Додика као и о пријетњама ИСИЛ-а челним људима Исламске заједнице у БиХ“. Како је навео, због Додикових изјава обратио се државним и међународним институцијама.


Чувар частио ствараоца са 1,3 милиона

Да између Момчила Крајишника и тзв „утемељивача и ствараоца Српске“ и режима Милорада Додика постоје неке тајне везе потврђују и Уговори које је Крајишникова фирма „Сарајево инвест“ потписала са јавним предузећима у електро-енергетском сектору.