Овако ја видим натезања око аутопута

Марко Шикуљак за ИН телевизију седмично опосли један гостујући коментар, па је новина да овај коментар можете не само прочитати, већ и чути. На тему трасирања аутопута Београд Сарајево коментарисао је 6. новембра.


Франшизни национализам

Већина оних који ће се у Србији декларисати као националисти/патриоте/родољуби/ у Републику Српску гледају као на земљу из снова. Имајући у виду подјеле у Србији то и јесте тако.


Ја теби војводо, ти мени декану

Ових дана појавио се проблем законитости именовања декана Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци. Ништа посебно узбудљиво.Осми март и силовања која морају да се истрпе

Постоји занимљив несразмјер. Борба за “права” жена је отишла дотле, да је мушкарац у западној Европи инкриминисан за све. Комплимент жени се може протумачити као сексизам. О дијапазону онога што се може подвести под сексуално узнемиравање не вриједи ни говорити. Комесари политичког феминизма су за скоро сваки аспект друштвеног понашања пронашли неки вид “мушке доминације над женама”.Жена, мајка, синдикалка

Највећа мистерија са краја 2015. године је случај синдикалке Мишић, и преокрет у коме она од „министра за социјални мир“ претвара у „бескомпромисног борца за радничка права“.