Радикал са највишом функцијом у Српској смијењен због критике Вучића

Одборници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево смијенили су Дејана Шантића из Српске радикалне странке “Др Војислав Шешељ”, јер је на друштвеним мрежама вређао председника Србије Александра Вучића.


Ништа Русија – Жељка шурује са Вигемарком

Наравно, осим што власти свих нивоа шурују из разних разлога са окупационим властима ЕУ, а на штету грађана, наслов је у најбољој традицији РТРС и сличних медија, који би у овом редовном иступу из Цвијановићкиног кабинета нашли низ огрешења о српство и Српску.


СДС: СНСД је агент Хрватске

Савез независних социјалдемократа (СНСД) јуче је у Представничком дому ПС БиХ још једном потврдио да ова партија није ништа друго до агент интереса сусједне Републике Хрватске.


Тенкови и власт: ПДП све по списку

ПДП је већ ненадахнуте и стереотипичне изразе у политичком препуцавањем, у случају преноса надлежности обогатио списком надлежности Српске, која су предата кадилуку у Сарајеву.


Чавић: Странци су против тужбе због необјављивања референдума

Лидер НДП Драган Чавић пожалио се да трпи страшан притисак страних дипломата, и да је неколико њих тражило да одустане од намјере да тужи Службени гласник и друге особе због необјављивања Одлуке НСРС о одржавању референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.


Ту је грм, ту је зец: Додик би да се среди нешто око Централне банке и њене добити

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да ће бити спреман да разговара о враћању на раније уређење Централне банке и да се њена добит дијели ентитетима, а не да иде на рачун буџета БиХ, те да ће подржати сваку такву идеју.


Четри спорне тачке границе Србије и БиХ: Жељезница и хидроелектране

Како је изјавио предсједник Србије Александар Вучић, 97 одсто граничне линије линије између Србије и БиХ је ријешено, а проблематичне су четири тачке око којих ће покушати да постигну договор. Међу предлозима за решјење је и размјена територија, пишу о овој теми београдски медији.


Вучићеви Срби улазе у Харадинајеву владу

Током кампање за изборе, из Београда је виђена кампања против тзв. Тачијевих Срба, како би се гласало за Српску листу. Након Вучићеве подршке на изборима, она уз исту подршку улази у владу са Харадинајем, за којим је Србија расписивала потјернице за ратне злочине.


Радончић: Вучић је озбиљан државник који разумије Бошњаке

Бивши министар безбједности БиХ и лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић оцјенио је да је српски премијер Александар Вучић озбиљан државник, који разумије Бошњаке и бошњачке проблеме и да ће зато са њим увијек имати врло принципијелан разговор.


Радончић: Нећу у коалицију са онима који су отомански привјесак

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да не може и не жели да прави коалицију са онима који од БиХ или бошњачке политике праве отомански привјесак или неким ко поздравља „муслиманску“ браћу из Египта у Сарајеву.


Смијењен Фахрудин Радончић

Представнички дом Парламентарне скуштине БиХ, на иницијативу посланика СДА, смијенио је данас министра безбједности БиХ Фахрудина Радончића.


Радончић: Невиђена борба за власт СДА и СДП-а

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић сматра да чињеница да је министар финансија Федерације БиХ Анте Крајина смијењен на основу захтјева који је упућен 2012. године говори о томе да се у Влади ФБиХ наставља невиђена борба за власт између СДА и СДП-а БиХ.


Сарадња у борби против криминала – БиХ, Србија и Црна Гора

Премијер и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, министар безбjедности БиХ Фахрудин Радончић и министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић потписали су у Сарајеву Изјаву о заједничкој сарадњи из области безбjедности, у којој су прецизирана сва подручја у којима три земље могу унапрjедити сарадњу.


Човић-Радончић: Хитно наћи рјешење за Сејдић-Финци

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић и лидер Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић закључили су да је неопходно хитно наћи рјешење за провођење одлуке “Сејдић-Финци”, што би омогућило кредибилну апликацију за приступ ЕУ.


Радончић: У ФБиХ и БиХ створени полицијски франкештајни

Министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјавио је данас да је у Републици Српској сектор безбједности врло јединствен, а да су у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и БиХ створени “полицијски франкенштајни”, па постоји одговорност без адресе.