Уставни суд БиХ одбио апелацију Српске: Војна имовина се може књижити на државу

Уставни суд БиХ је на последњој сједници донио одлуку којом је одбијена апелација Правобранилаштва Републике Српске, као вид жалбе на ранију одлуку Суда БиХ којом је наложено да се војна имовина у Хан Пијеску укњижи на БиХ.

Дачић поновио своју идеју о подјели Косова (и Метохије)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је за РТС да у његовом предлогу о разграничењу на оно шта је српско а шта албанско нема речи о сили, већ о договору. Напомиње да се на тај начин трајно елиминишу узроци око којих Албанци и Срби ратују – чије су тероторије.


Монтенегринска фарса: Градоначелник Котора остаје без држављанства своје земље

Свој новофеудални пројекат Мило Ђукановић штити тако што не можете добити држављанство Црне Горе, ако имате држављанство Србије. Наравно, искључиво из бриге за своју власт и крњење гласачког тијела.


Чедисти дежурни у пљувању: Србија да осуди Додиково помињање уједињења

Занимљиво да је прије двије деценије Чедомир Јовановић био омиљени лик у Независним новинама, као и Додик у западним амбасадама. Данас се Чеда промовише у антисрпског лајавца који Бању Луку шаље на поклоњење у Сарајево, а Косовску Митровицу у Приштину.


Ђилас и Јовановић: Нема сарадње са СНС-ом

Предсједници ДС Драган Ђилас и ЛДП-а Чедомир Јовановић искључили су синоћ могућност сарадње тих странака са СНС, а Јовановић је најавио разговоре о поновном окупљању грађанске опције у Србије.


Чеда Јовановић очекује изборе у Србији у овој години

Лидер Либералнодемократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да очекује да ће бити одржани ванредни избори и да „велика манипулација која се крије иза те наводне борбе против корупције уводи Србију у 2013. годину као у изборну годину”.


Јовановић: Нисам ја бизнисмен, жена је

Предсjедник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је сувласник фирме „Агропослови“ која је узела у закуп дио предузећа „Фиделинка“, али је истакао да се он не бави приватним бизнисом већ његова жена.


Јеремићев успјех и могућност учешћа либерала у власти

Послије Јеремићевог избора за мјесто предсједавајућег Генералне скупштине УН са 99 гласова различитих земаља свијета, на српској политичкој сцени дешавају се тектонски поремећаји оличени у могућности учествовања либерала у будућој власти.


Коалициони Чеда: Нисам за укидање Српске, напротив

Предсједник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да није за укидање Републике Српске, те истакао да је у јачој, функционалнијој и ефикаснијој БиХ једини начин да се и Српска развија, боље штити своје интересе и рјешава проблеме које има.