Црногорска басна: Сиви соко ће у кавез због морске корњаче

Марко Марковић из Котора, који је убио морску корњачу у Столиву, могао би да добије затворску казну од шест мјесеци до пет година. Против њега је еколошка инспекција поднијела кривичну пријаву због основане сумње да је усмртио заштићену животињу.


Дрон дошао на наплату: Шиптар хоће хрватски азил

Албанац Исмаил Морина, који је ухапшен у Хрватској по потјерници Србије због скандала са дроном са заставом „велике Албаније “ тражио је политички азил у Хрватској како би избјегао изручење Србији, пише данас Балкан инсајт позивајући се на изјаву Морининог адвоката.


Усташка нелагода: Сад је проблем и споменик Пуниши Рачићу?

У црногорском селу Слатина, надомак Андријевице, откривен је споменик Пуниши Рачићу, који је као народни посланик у скупштини Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца 1928. године убио групу хрватских посланика на челу са оснивачем Хрватске сељачке странке Стјепаном Радићем.


Тако лијепа, тако геноцидна, тако обогаћена

У Хрватској је у првом полугодишту ове године у комерцијалним смјештајним објектима остварено 5,43 милиона долазака туриста и 20,4 милиона ноћења, што је за 23 посто више него у истом периоду прошле године.


Британско виђење: Хрвати дивљају по цести и мрзе кад им кажете да су Срби

Британски магазин „Тревел ченел“ упутио је неколико савjета британским туристима, који намjеравају да путују у Хрватску на одмор, како да се понашају у тој земљи, а међу савjетима су и да не користе возове, не спомињу Србе и да пазе на мине.


Златни рат на Брачу, нула бодова у односу на Посиди у Грчкој

Иако је полуострво Касандра, или први прст Халкидикија, убједљиво најпосјећенији кутак Грчког приморја за туристе из нашег региона, многи не знају да се тамо налази и једна веома необична плажа, која никада не изгледа потпуно исто.


Таман прође одмор: Из ЦГ у Хрватску се граница чека 1,5 км/час

На граничном прелазу Ситница промет је двостручен, а на Дебелом бријегу је 34 одсто већи. Гужве, чекање у колонама, већ извјесно вријеме слика је са граничних прелаза Црне Горе са Хрватском и БИХ. Посебно викендом, када су смјене гостију.


Фронтал подржава: Не да не користите хрватске аутоцесте, не идите у Хрватску уопште

Драматично поскупљење путарина у Хрватској, навело је и један од најутицајнијих хрватских портала да позове све европске туристе да бојкотују хрватске аутопутеве, те им понудио алтернативне руте доласка на море.