СЗО: ПТСП има око 400.000 људи у Бих

Према процјенама Свјетске здравствене организације, посттрауматски стресни поремећај (ПТСП) у БиХ има око 400.000 људи, или више од 10 одсто становништва.  Загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ, пише да је у БиХ забиљежен изузетно низак ниво регистрованих обољења од ПТСП-а у односу на процјене о стварно обољелим. Према научним процјенама, послијератно оштећење менталног здравља у […]

недеља, април 26, 2015 / 10:59

Према процјенама Свјетске здравствене организације, посттрауматски стресни поремећај (ПТСП) у БиХ има око 400.000 људи, или више од 10 одсто становништва.

 Загребачки "Вечерњи лист", издање за БиХ, пише да је у БиХ забиљежен изузетно низак ниво регистрованих обољења од ПТСП-а у односу на процјене о стварно обољелим.

Према научним процјенама, послијератно оштећење менталног здравља у БиХ има 1.750.000 лица која имају са стресом повезан психички поремећај.

Најугроженија категорија су демобилисани борци, а посебно ратни инвалиди. Процјене су да око трећина или 170.000 демобилисаних бораца у БиХ болује од неког симптома ПТСП-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *