Свјетски економски форум окупља лидере

У швајцарском зимском центру Давосу почиње свјетски економски форум, који ће у наредних 5 дана окупити око 2.500 свјетских политичких и пословних лидера. Слоган овогодишњег форума је "Заједничка правила за нову реалност". Свјетски економски скуп ове године биће обиљежен економским проблемима, забринутошћу око растућег утицаја Кине у сектору политике и бизниса и нервозе око европске […]

среда, јануар 26, 2011 / 07:34

У швајцарском зимском центру Давосу почиње свјетски економски форум, који ће у наредних 5 дана окупити око 2.500 свјетских политичких и пословних лидера.

Слоган овогодишњег форума је "Заједничка правила за нову реалност".

Свјетски економски скуп ове године биће обиљежен економским проблемима, забринутошћу око растућег утицаја Кине у сектору политике и бизниса и нервозе око европске дужничке кризе, пренио је АП.

Најављено је учешће бројних свјетских лидера, попут њемачке канцеларке Ангеле Меркел, француског предсједника Николе Саркозија, премијера Велике Британије Дејвида Камерона, мексичког предсједника Фелипе Калдерона.

Руски предсједник Дмитриј Медведев је због терористичког напада на московски аеродром Домодедово, одложио пут у Давос.

"Ово је први пост-кризни састанак. Избјегли смо најгоре посљедице кризе, али нисмо још почели да заиста градимо нашу будућност. Давос је право мјесто да сагледамо нову реалност и видимо како бисмо могли да градимо будућност", изјавио је оснивач и извршни предсједник Форума, Клаус Шваб.

Организатори петодневног самита у Давосу оптимистични су да би дебате, дискусије и размјене идеја могле да обезбиједе неку врсту мапе за напредовање, након три године глобалне финансијске и економске кризе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *