Свјетски дан тениса окупља легенде

Међународна тениска данас обиљежава свјетски дан тениса, а поводом тог датума многе легенде одмериће снаге у егзибиционим мечевима. Свјетски дан тениса обиљежава се другу годину заредом, а обиљежиће га дефинитивно нови дуел финалиста Вимблдона 1999. године, Андреа Агасија и Пита Сампраса. Агаси и Сампрас, чије ривалство је једно од највећих у историји тениса, играће у […]

понедељак, март 3, 2014 / 14:31

Међународна тениска данас обиљежава свјетски дан тениса, а поводом тог датума многе легенде одмериће снаге у егзибиционим мечевима.

Свјетски дан тениса обиљежава се другу годину заредом, а обиљежиће га дефинитивно нови дуел финалиста Вимблдона 1999. године, Андреа Агасија и Пита Сампраса.

Агаси и Сампрас, чије ривалство је једно од највећих у историји тениса, играће у Лондону, на тврдој подлози, у понедељак од 22 часа.

Осим овог дуела, широм свијета биће организоване многе манифестације на којима ће упознати свјетски познати тенисери, а домаћини ће, осим Лондона, бити Њујорк и Хонг Конг.

Хонг Конг ће угостити један мушки и један женски пар, а прославу свјетског дана тениса уљепшаће у сриједу својим дуелима Томаш Бердих и Лејтон Хјуит, односно Ли На и Саманта Стосур.

Тренер Ендија Марија и један од најбољих тенисера у историји Иван Лендл, играће у Лондону против противника из вимблдонског финала 1987. године – Пата Кеша.

Лендлов пулен Енди Мари ће у оквиру ове егзибиције рекете укрстити са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем. Тај сусрет заказан је за понедељак, од 22. часа у њујоршком Медисон Сквер Гардену.

На истом мјесту биће још легенди, само ће они наступити у уторак. Џон Мекинро за противника ће имати Мајка Брајана, а учешће ће узети и његов брати Патрик.

ИТФ је 2007. године покренуо акцију „Tennis Play and Stay“ која има за циљ популаризацију овог спорта широм свијета. Кампања се води под слоганом „Сервирај, ударај и поентирај“ и служи да представи тенис као лаган, забаван и здрав спорт. За те потребе направљен је рекламни материјал који укључује мање лоптице, лоптице које више одскачу и мање рекете.

Челници ИТФ-а овим потезима желе да привуку децу да се активирају и почну са тренинзима, као и да старијима олакша тренирање.

„Инаугурација Свјетског дана тениса показала се као веома успјешна иницијатива. Користећи високопрофилне манифестације и догађаје привукли смо пажњу на организационе активности чланова и нација на свим континентима. Ентузијазам и посвећеност наше Међународне федерације према Свјетском дану тениса је био инспирација за све у првој години, а још већи напредак очекујемо у 2014. години. Трећи март биће важан дан у тениском календару, са снажним фокусом на наш спорт, током Свјетског дана тениса“, рекао је предсједник ИТФ Франческо Ричи Бирти.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *