Свјетски а наш: Миљевић бриљирао у Загребу

Најтрофејнији аутомобилиста РС и ФБиХ, Борис Миљевић, спектакуларним вожњама, тријумфовао је испред Италијана Пијера Лонгија и Луке Росетија на међународној трци шампиона – “Интернешнал винер чемпиончип 2012″ која се возила у Арени у Загребу. Миљевић је у првом кругу такмичења возио против првака Аустрије, Феликса Паилера. Обојица су наступили у аутомобилима Фијат Гранде Пунто Куп, […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 11:57

Најтрофејнији аутомобилиста РС и ФБиХ, Борис Миљевић, спектакуларним вожњама, тријумфовао је испред Италијана Пијера Лонгија и Луке Росетија на међународној трци шампиона – “Интернешнал винер чемпиончип 2012″ која се возила у Арени у Загребу.

Миљевић је у првом кругу такмичења возио против првака Аустрије, Феликса Паилера. Обојица су наступили у аутомобилима Фијат Гранде Пунто Куп, гдје је Борис, са резултатом 2:0, однио убједљиву побједу испред Аустријанца.

Наредни круг такмичења Миљевић је возио против првака Њемачке Рафаела Суцлингера, у аутомобилима КТМ Икс-бов, гдје је Миљевић поновио резултат из првог круга, савладавши Нијемца са убједљивим резултатом 2:0

Услиједило је полуфинале у аутомобилима Рено Клио Куп. Миљевића је у полуфиналу чекао фаворит такмичења, вишеструки шампион Европе у релију, Италијан Лука Росети, али и овај пут на изненађење свих присутних, Миљевић односи убједљиву побједу испред Италијана. Резултат 2:0 и Борис је у финалу.

“Даћу све од себе у финалу. Пијеро Лонги је један од најбољих аутомобилиста које сам имао прилику да гледам. Даћу максимум, а нека бољи побједи”, рекао је Борис уочи финалне трке.

Миљевић и Лонги сједају у КТМ аутомобиле и финале је почело. Миљевић већ у првом завоју прави грешку која је била довољна да Лонги прође кроз циљ први и поведе са 1:0. На старту друге вожње већ након 200 метара Миљевић преузима водство и мирном вожњом односи побједу у трци број 2. Резултат 1:1, сви су на ногама и вријеме је за финалну вожњу. Перфектан старт обојице возача. Лонги и Миљевић су изједначени, да би само двије кривине прије краја Миљевић преузео вођство и прошао кроз циљ први.

Резултат 2:1 – Борис Миљевић је шампион ИВЦ 2012.

“Не могу да саберем утиске, ово је феноменално. Прижељкивао сам ово, али нисам ни сањао да у овако тешком распореду вожњи и против оваквих возача могу до побједе. Паилер, СулЦингер, Росети, Лонги…имена говоре све. Желим да се захвалим свима који су били уз мене. Хвала Вам од срца. Успјели смо”, рекао је Борис.

Познато је да у аутомобилизму новац игра пресудну улогу. Оваква врста такмичења, гдје сви возачи наступају једни против других у истим аутомобилима и у истим условима за вожњу, је јединствена прилика да исти међусобно одмјере снаге, што је ово такмичење и омогућило.

Након финала, одржана је и трка између хрватског шампиона Нике Пулића и освајача Интернационалног Купа, Бориса Миљевића, у којој је побједу однио Пулић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *