Свјетска банка дала новац за ток ријеке Дрине

Борд извршних директора Свјетске банке одобрио је Србији, Црној Гори и БиХ бесповратна средства од 8,73 милиона долара за пројекте који се односе на рјешавање проблема изазваних климатским промјенама дуж ријеке Дрине, од чега је Србији намијењено 2,63 милиона. У оквиру два пројекта из области екологије, Свјетска банка је саопштила да је БиХ намијенила 3,37 […]

уторак, мај 10, 2016 / 11:32

Борд извршних директора Свјетске банке одобрио је Србији, Црној Гори и БиХ бесповратна средства од 8,73 милиона долара за пројекте који се односе на рјешавање проблема изазваних климатским промјенама дуж ријеке Дрине, од чега је Србији намијењено 2,63 милиона.

У оквиру два пројекта из области екологије, Свјетска банка је саопштила да је БиХ намијенила 3,37 милиона долара, а Црној Гори 2,72 милиона.

Циљ програма је да осигура рационално управљање сливом Дрине, али и да ојача механизме сарадње између три земље, када је ријеч о овом заједничком ресурсу, пренијели су београдски медији.

Такође, очекује се да ће пројекат помоћи да се земље носе са проблемом могућих природних катастрофа насталих због климатских промјена, какве су суше или поплаве.

Програм СЧФ /Специјални фонд за климатске промјене/ успостављен је 2001. године како би подржао усвајање и пренос технологија у свим земљама у развоју, а које су потписнице оквирне Конвенције УН о климатским промјенама.

Предвиђено је да се овим програмом финансирају активности, програми и мјере у вези са климатским промјенама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *