Свислајон отворио погон у Невесињу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и познати бизнисмен, власник Концерна „Свислајон Таково“ Родољуб Драшковић, отворили су јуче у Невесињу нови погон Прехрамбене индустрије „Свислајон Таково“. У питању је пројекат који је до сада коштао преко 7 милиона еура, од реконструкције хале, куповине савремене опреме и у друге неопходне радове, а за почетак ће радити 4 […]

недеља, мај 4, 2014 / 12:49

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и познати бизнисмен, власник Концерна „Свислајон Таково“ Родољуб Драшковић, отворили су јуче у Невесињу нови погон Прехрамбене индустрије „Свислајон Таково“.

У питању је пројекат који је до сада коштао преко 7 милиона еура, од реконструкције хале, куповине савремене опреме и у друге неопходне радове, а за почетак ће радити 4 траке.

"Са нових линија ће у продају бити пласирани тетрапак сокови, воћни напици и нектари, алкохол уз познате брендове компаније – виљемовку, дуњу, кајсију, те мајонезу, кечап, џем и мармеладу, али ћемо производњу ширити и убудуће", истакао је након отварања власник Родољуб Драшковић.

Он је рекао да, иако за сада у једној смјени радио 70 радника, до краја године планира проширити производњу на флипс и рахат локум, гдје ће запослење наћи још најмање тридесетак нових радника.

Драшковић каже да се ни ту не завршавају његови планови, јер, уколик прозводња и потражња буду на планираном нивоу, производња ће се поново ширити даље, као и нове хале.

"С обзиром да је производња и потражња за требињским прозводима све већа, ми ћемо за мјесец дана почети градњу ‘Сwисслиона Требиње 2’, гдје ће се такође отворити на стотине радних мјеста", додаје Драшковић.

Подсјетивши да су радови на изградњи нове хале у Невесињу заједно са инсталацијом опреме и свим пратећим пословима довшени за свега 8 мјесеци, Драшковић је додао да ће планираном динамиком ићи и нови радови у Требињу.

Захвалност Драшковићу на оволиким улагањима исказао је најприје предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакавши да је у питању бизнисмен који није заборавио родни крај, јер већ неколико година улаже у привреду Херцеговине, на који начин, како каже, јача и цијелу Српску.

"Ово није инострана инвестиција, већ су ове производне линије отворене захваљујући Херцеговцу и великом патриоти Родољубу Драшковићу који непрестано улаже у развој свога роднога краја, свјестан да ће га на тај начин најбоље ојачати", истакао је након свечаног пресијецања врпце предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Изражавајући велику захвалносат бизнисмену, он је објаснио да, иако републичке институције нису улагале материјална средства у невесињски погон, то не значи да неће имати подрушку власти.

"Напротив, ми ћемо у сваком погледу подржати и ову компанију и све оне који се залажу за развој Републике Српске и цијеле Херцеговине у којој, поред енергетике, прехрамбена индустрија све више заузима примат и постаје једна од главних стратешких привредних грана", нагласио је Додик.

Отварању хале у Невесињу присуствовао је и епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, те бројни привредници Херцеговине и Србије.

У новосаграђеној хали, која се у кругу некадашњих невесињских погона "Индустрије алата Требиње" простире на око 7.000 метара квадратних, постоје могућности инсталисања и нових производних трака. Поред ове хале су и пратећи објекти, односно магацински простори за амбалажу и сировине, као и дистрибутивни ценатар за подручје Херцеговине са дисконтом.

Конверзија дуга: Тек усвојен закон, Драшковићу се отписује дуг

На крилима конверзије: Свислајон Драшковић најављује стотине нових радних мјестаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *