Сви за Бањалуку: Ситуација није за анкету, већ за квиз

Оцијените сваки од понуђених примјера оцјеном од 1 до 5: 1- ово је требало урадити 2- можда је требало, можда не, нисам сигуран 3- срам их било, али шта ћеш, непобједиви су 4- ужасно, треба их казнити на изборима 5- катастрофа, за њих нећу гласати, али хоћу против њих 1. Уништено “Војно вјежбалиште” у Борику […]

субота, септембар 29, 2012 / 12:06

Оцијените сваки од понуђених примјера оцјеном од 1 до 5:

1- ово је требало урадити
2- можда је требало, можда не, нисам сигуран
3- срам их било, али шта ћеш, непобједиви су
4- ужасно, треба их казнити на изборима
5- катастрофа, за њих нећу гласати, али хоћу против њих

1. Уништено “Војно вјежбалиште” у Борику и за милионске своте из кредита направљена “Аквана” , која ни не личи на аква-парк, која је губиташ и живи од помоћи града Бање Луке (нашег новца). На том мјесту омладини је одузето игралиште за кошарку, мали фудбал, трим стаза, атлетска стаза, полигон за вјежбање, посјечено дрвеће, а једном фудбалском клубу одузет је стадион. Најтрагичније од свега је што је на том мјесту био велики базен, који се могао поправити уз мала средства.
1 2 3 4 5

2. Срушен стадион у центру града, тзв. „Мали Борчев“. На његовом мјесту већ десет година ниче зграда, која никад није завршена.
1 2 3 4 5

3. Службу Градског паука ставили у службу искључиво кажњавања грађана и прикупљања новца од казни, а не уклањања сметњи за дјечија колица, саобраћај, инвалиде итд…. На удару чак и станари, којима није обезбјеђен паркинг.
1 2 3 4 5

4. Артиљеријска касарна код Градског моста, као и цијели Кастел незаустављиво пропадају пред очима властодржаца. И нашим очима.
1 2 3 4 5

5. У тзв. Реконструкцију (бетонирање ) парка „Петар Кочић“ утрошени милиони, а резултат више него поразан. Да ли је циљ био да Град направи своју кафану?
1 2 3 4 5

6. Небрига за привреду Бање Луке. Градоначелник свечано отворио „Клас“ из Сарајева у Рамићима, док је „Житопродукт“ препустио пропадању.
1 2 3 4 5

7. Постројења уништеног „Рудија Чајавеца“ распарчана разним тајкунима, гдје су отворили своје канцеларије и пословне просторе.
1 2 3 4 5

8. Уништени:
а)„Медицинска електроника“
б)„Јадранка“
ц)„Велепрехрана“
д)„Метал“
е)„Козара“
ф)„Јелшинград“
г)„Инцел“
х)„Кристал“
и) допуни низ и заради додатни поен
1 2 3 4 5

9. Годишње за услуге одржавања зелених поврсина троши се преко 3 милиона КМ (зна се на који рачун иду). Зелених површина све је мање, а услуге одржавања коштају све више. Да ли се испред ваших зграда квалитетно одржавају зелене површине у тих пар мјесеци, док вегетација траје?
1 2 3 4 5

10. Уништен тзв. „Пицин парк“, а на његовом мјесту дата дозвола за грађење стамбено пословне зграде, и то тајкуну, који је био оптужен за криминал око “Медицинске електронике”. Узалуд су протести грађана града, који не престају.
1 2 3 4 5

11. Ријеке Врбас и Врбања потпуно загађене. Канализација несметано тече Врбасом годинама. чак се и водозахват за прање градских улица налази на мјесту загађеном фекалијама (зелена цистерна ) код Ребровачког моста.
1 2 3 4 5

12. Непланском градњом и недовођењем инфраструктуре потпуно урбанистички онемогућено напредовање насеља попут Пријечана, Куљана, Чесме.
1 2 3 4 5

13. Дијелови града Бање Луке још увијек немају градски водовод. Чак у потпуности ни насеље које се зове Чесма и налази се на ушћу двију ријека.
1 2 3 4 5

14. У Бањој Луци за десет година саграђени по једна школа и један вртић, који јос није ни отворен.
1 2 3 4 5

15. За плате запослених у Административној служби града Бања Лука годишње се издвоји готово 40 милиона КМ! То је скоро 30 одсто Буџета града. А колико се чека за најобичнији документ у тој истој Служби?
1 2 3 4 5

АКО ИМАТЕ ОВАЈ БРОЈ ПОЕНА:

1-15 Ви сте вјероватно запослени у органима државне управе. Добро живите, имате скупоцјен(е) аутомобил(е), љетујете у иностранству, скијате, уживате. Уживајте!

16-30 Живите осредње, више добро, него лоше, ваш посао наслоњен је на владајућу структуру, тако да не бисте ништа мијењали.

31-45 Огорчени сте на све што се дешава, осјетите свакодневно да је новца мање, а криминала(ца) више, али немате идеју како се изборити с тим.

46-60 Ако до сада нисте размишљали о одласку одавде, сада увелико размишљате, мада не желите да одете, али све вам се више чини да нема избора. Има, избори су 7. октобра. Нема чаробног штапића, али постоје стручни и поштени људи.

61-75+ За вас нема дилеме. 7. октобра ви ћете бити челична метла за владајуће и њихове приколице.0 КОМЕНТАРА

  1. Kviz je odličan. Čestitam i vama i ovim ljudima iz Bloka da ste se odvažili. Popunjavao sam i rezultat je 80 bodova, jer sam dodao na pitanju broj 7 Blik, Unis, Fruktonu, Mljekaru i Čajavec.
    Srećno ljudi.

  2. Нисам члан партије, maratonac, Filozof Bl

    Хвала људи! Реакције на квиз су одличен. По граду се прича о нашем предизборном квизу. 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *