Сви су пренијели: Иствуд прстом преко врата за Обаму

Глобална доминација америчких медија учинила је да свака естрадна глупост која се учинина територији САД, постане планетарни догађај. Будући да не прате агенције попут Синхуа, ФАРС, РИА и осталих, наши медији су углавном зависни од америчких и британских агенција. То некад изгледа скарадно, па се сви углас брину за имагинарну слободу говора Пуси рајота (у […]

петак, август 31, 2012 / 12:16

Глобална доминација америчких медија учинила је да свака естрадна глупост која се учинина територији САД, постане планетарни догађај.

Будући да не прате агенције попут Синхуа, ФАРС, РИА и осталих, наши медији су углавном зависни од америчких и британских агенција. То некад изгледа скарадно, па се сви углас брину за имагинарну слободу говора Пуси рајота (у преводу да упадају у цркву и понашају се крајње непримјерено) док са друге стране немају појма ко је Бредли Менинг, амерички војник затворен због тога што је Викиликсу доставио снимке убијања цивила. Или да извјештајима о Сирији доминирају подаци лондонског института.

Понекад то изгледа и забавније, па неке америчке поп звијезде добију парче медијског простора у цијелом свијету. Није нам баш најјасније шта то има занимљиво у гесту и поруци Клинта Иствуда да је Обаминој владавини крај. Али ето, сви су пренијели, па и Српска новинска агенција, и то у тексту много дужем него што често посвети пажње битним догађајима у Српској

Познати холивудски глумац и режисер Клинт Иствуд (82), учинио је гаф на републиканској националној конвенцији која је синоћ окончана у Тампа беју, потврдом да ће Мит Ромни бити кандидат те партије на изборима за предсједника САД, 6. новембра.

Иствуд је током импровизованог говора показао знак који асоцира на клање, а био је упућен Бараку Обами, актуелном шеФу Бијеле куће и Ромнијевом противкандидату.

Иствуд је био једини говорник на четвородневној конвенцији који није читао са "идиота", већ је водио замишљени разговор са столицом а публика је требала да замисли да ту сједи Обама.

"Шта је са обећањима која си дао? Шта кажеш на то? Знам да су чак и неки људи у твојој партији разочарани што ниси затворио Гвантанамо", питао је Иствуд празну столицу.

У једном тренутку "дебата" са Обамом постала је жестока када је Иствуд подвикнуо Обами да неће да ћути.

Он је затим причао о Опри Винфри, ратовима у Ираку и Авганистану и адвокатима. Иствуд је рекао да Обама није успио да испуни дата обећања и да је вријеме да Ромни и његов потпредсједнички кандидат Пол Рајан преузму вођство.

"Када неко не ради свој посао, морате да га склоните", рекао је Иствуд и превукао прстом преко врата, упућујући тиме поруку Обами.

Овакво Иствудово понашање могло би да има негативне посљедице по Ромнија, који је синоћ у емотивном говору прихватио републиканску номинацију на конвенцији која је све до изласка "Прљавог Харија" на сцену текла у савршеном тону.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *