Све више губитака усљед природних катастрофа

Губици које су причиниле природне катастрофе у свијету у 2012. достигли су 138 милијарди долара, при чему су половину те суме причиниле суша и ураган Сенди у Сједињеним Америчким Државама, саопштиле су Уједињене нације. Ураган Сенди, који је у октобру прошле године опустошио источну обалу САД, нанио је том региону губитке од око 50 милијарди […]

петак, март 15, 2013 / 09:08

Губици које су причиниле природне катастрофе у свијету у 2012. достигли су 138 милијарди долара, при чему су половину те суме причиниле суша и ураган Сенди у Сједињеним Америчким Државама, саопштиле су Уједињене нације.

Ураган Сенди, који је у октобру прошле године опустошио источну обалу САД, нанио је том региону губитке од око 50 милијарди долара, показали су подаци службе УН за смањење ризика од катастрофа УНИСДР.

Следећа најскупља катастрофа такође је погодила САД, гдје је суша јужним дијеловима те земље нанијела штету од 20 милијарди долара, пренијела је агенција АФП.

Прошла година је била друга година узастопце у којој су губици, повезани са природним катастрофама, премашили цифру од 100 милијарди долара и такође 10. таква година у последње три деценије, наведено је у саопштењу УНИСДР.

„Преглед економских губитка, узрокованих природним катастрофама од 1980, показује да су они од средине 90-их година у порасту”, рекла је директорка УНИСДР Елизабета Лонгворт.0 КОМЕНТАРА

  1. Ево лијепе теме да се оправда и покрије одговорност за „гатачки поточић“.
    Исто к’о „СЕК-а“ за стање у Републици Српској.
    Ј…. им СЕК-у свима!B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *