Све јачи гласови за интервенцију САД у Сирији

Предсједавајући Комитета за обавјештајне послове америчког Конгреса Мајк Роџерс изјавио је да је дошло вријеме за интервенцију Сједињених Америчких Држава у Сирији, оцјенивши да се прешло преко црвене линије коју је Вашингтон поставио. Републикански конгресмен из Мичигена тврди да је режим Башара ал Асада у последње двије године користио хемијско оружје против побуњеника током сукоба. […]

понедељак, март 25, 2013 / 15:43

Предсједавајући Комитета за обавјештајне послове америчког Конгреса Мајк Роџерс изјавио је да је дошло вријеме за интервенцију Сједињених Америчких Држава у Сирији, оцјенивши да се прешло преко црвене линије коју је Вашингтон поставио.

Републикански конгресмен из Мичигена тврди да је режим Башара ал Асада у последње двије године користио хемијско оружје против побуњеника током сукоба.

Предсједник САД Барак Обама је приликом недавне посјете Израелу изјавио да би дошло до промјене у политици његове администрације ако би се у грађанском рату који бесни у Сирији употријебило хемијско оружје.

“Мислим да је потпуно јасно да је црвена линија пређена. Све је више доказа да је Асадов режим употријебио бар мали дио свог хемијског оружја“, рекао је конгресмен Роџерс, током данашњег гостовања на СиБиЕс (ЦБС) телевизији.

Према његовим ријечима, сукоб се сада прелива на израелски праг.

Наши пријатељи из Арапске лиге су незадовољни што нема америчког вођства за рјешење ове блискоисточне кризе , казао је конгресмен.

Он сматра да САД не би требало да се укључе у рат са великим бројем трупа, већ да мале групе специјалних јединица тренирају и опреме сиријску опозицију да би се ефикасније супротставила владиним снагама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *