Све бошњачке странке сем СДП у коалицији у Српској

Грађанска коалиција Први март, жели овим путем обавијестити јавност Босне и Херцеговине да је данас на састанку одржаном у Поточарима девет странака потписало споразум о заједничкој листи за ентитетски и државни ниво из Српске на наредним Општим изборима у октобру 2014. године. "Пробосанске странке" (Демократска фронта БиХ, Хрватска странка права, Посавска странка, Савез за бољу […]

понедељак, март 31, 2014 / 15:28

Грађанска коалиција Први март, жели овим путем обавијестити јавност Босне и Херцеговине да је данас на састанку одржаном у Поточарима девет странака потписало споразум о заједничкој листи за ентитетски и државни ниво из Српске на наредним Општим изборима у октобру 2014. године.

"Пробосанске странке" (Демократска фронта БиХ, Хрватска странка права, Посавска странка, Савез за бољу будућност, Странка за Босну и Херцеговину, Странка демократске акције, Странка дијаспоре, Социјалдемократска унија и Странка правде и повјерења) су потписивањем споразума под називом „Домовина“ преузеле моралну обавезу пред народом о јединственом наступу на предстојећим изборима за Народну скупштину ентитета РС-а и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из ентитета РС.

Потписивањем овог хисторијског документа коначно је створен основни предуслов за побољшање положаја грађана и грађанки несрпске националност у овом ентитету и могућност да гласањем, на демократски и законит начин скину омчу с врата нашој земљи и неповратно је покрену на путу ка чланству у НАТО савезу и европским интеграција у идућем мандату.

"Пробосанске странке": СДА, СБиХ, СББ, ХСП, ПС, СДБиХ, ДФБХ, СПП, и СДУ, потписнице овог документа су се обавезале да ће заједничким наступом на предстојећим изборима стати иза захтјева постављених од стране повратника, избјеглих и расељених лица и на тај начин охрабрити да учествују у изборном процесу и изаберу оне кандидате за које сматрају да ће најбоље заступати њихове интересе.

Ми у Првом марту сматрамо да су потписивањем споразума странке потписинице преузеле и власништво над процесом техничких консултација везаних за заједничку листу у којем ће Први март наставити да посредује. За нас који смо у овај вид борбе кренули у мају 2012. кампањом регистрације бирача на локалним изборима у Сребреници ово је порука да је могуће изаћи на црту режиму, који новцем пореских обвезника, негира геноцид заједничким политичким наступом.

Први март је обавио дио своје мисије: сада је пред нама фанатична и тотална мобилизација бирача", саопштено је.0 КОМЕНТАРА

 1. Ne znam na koji način SDA razmišlja, ali je očito da ništa nije naučila od legendarne „platforme“ SDP-a. Sve skupa prazna priča od jedne parlamentarne stranke sa necenzusićima šarenim. Ko nas prepada ovim?:P

 2. Није ово нимало наивно, захваљујући сумњивом попису муслимана у Српској од јесени ће у парламенту Српске бити дупло више посланика из реда тог народа.

  Наравно да ми то као легалисти не смета, ја ту видим замку у случају да опозиција у коју и ми спадамо не буде морала намиривати већину са људима који јавно говоре о српском народу као геноцидном и јавно позивају на укидање РС.

  Наравно, има и за то лијек, прво јавно признање Српске, овјера Дејтонског споразума у ПС БиХ, па онда је могућа и коалиција са оним ко је признао наш народ и нашу државу.

  Да будем прецизан мада себи правим политички аутогол, ко буде формирао владу Српске са „ДОМОВИНОМ“ ризикује блокаду свега у наредне четири године, блокаду са несагледивим последицама.

  Ја као одговоран човјек само унапријед упозоравам, а Богами и опомињем, лично то не би ни опростио ни брату кога више волим него себе.

  Нама у Еколошкој партији је то савршено јасно, видим да је и СНСД-у, мислим да је и СДС-у.

  Сарадња са комшијама, коректност према свима,најбољи програм у држави, часни људи на челу, све је то оно што краси нашу партију, ипак испод нивоа части не може се ићи, значи ако ми искрено поштујемо све народе и грађане, тражим да то исто они ураде према мом народу и мојој Републици.

  Ако будемо у парламенту сигурно ћемо поштовати посланике те коалиције, проводити Законе једнако према свима, имати посебну осјетљивост за свако дијете, за сваку нану или деду, за свако домаћинство,ипак та коалиција неће моћи бити у извршним органима, има ко ће нека се не брину за поштовање Устава.

 3. Trebali su pozvati i SNSD!
  Dokurčeva sekta je unazadila i upropastila Republiku Srpsku više nego što bi ove balije to mogle uraditi u narednih hiljadu godina!

 4. ribar,

  I nama je ovde savršeno jasno da je tvoja partia dokurčev zaštitnik. Nema tvog saopštenja a da se ne slažeš sa dokurcem, da ne podržavaš, da ne braniš istog.
  Ako nas takvi budu u parlamentu zastupali plus jos ovi dokurčevi odošmo u tri lijepe prije nove godine.

 5. Занимљиво друштво се окупило,колико видим има ту свега (фашисти,исламски фанатици…)https://www.youtube.com/watch?v=EF3Vr8tWc7U
  Још фале само комуњаре и стари савез ће бити поново на окупу!

 6. Mr Biggy,
  Никако да те питам како коментаришеш Кирилов орден предсједнику,ти си јевропејац од главе до пете а партија ти се приближава Русији? Хоћеш ли због тога мијењати страначки дрес?

 7. „Све бошњачке странке сем СДП у коалицији у Српској“

  Redakcijo,
  zaposlite edukovane ljude a ne polupismene.

  SDP nije nikada niti ce ikada biti nacionalna stranka.

  To sto ima lopova,to je nesto drugo.

 8. bake,крава те убола,како нису!? Ево погледај како ти шеф злајоглу брани коалиционог партнера, само и мени се чини да нису баш муслиманска странка већ нешто између муслиманско-хрватске странке! Ево погледај,вама хрватским цвјетићима ће бити лакше разумити чији је СДП. http://www.youtube.com/watch?v=oALE-YV3tYA

 9. Баке, у праву су. Да би нека странка била национална треба постојати нација коју предствља.

 10. alasu, nećeš valjda da pomisliš da sam pisao komentar na tvoj komentar 18:58:36

  Ne, to nisam pisao, komentar je hakovan, izvini , nije do mene.
  Pozdrav iz PD od prijedora.

  Dobro bi bilo da se ludak zaustavi na hakovanju, s takvim je lako manipulisati, takvima se u smutljiva vremena tutne u ruku žibica ,i još gore nešto.
  Sloboda govora u srpskoj je misaona imenica.

 11. Ја мислио да си хакован када си се жалио што нема никог живог од погинулих бораца да открива споменике, али си се брзо извукао. А ја се био таман спремио да те зајебавам.
  Иначе би то био већи хит од Рибаревог самопроглашавања за свеца.

 12. „“Пробосанске странке“: СДА, СБиХ, СББ, ХСП, ПС, СДБиХ, ДФБХ, СПП, и СДУ…“

  Већина их је мање „пробосанска“ а више антисрпска.
  Рекох,само још српски квазинационалисти недостају.

 13. Vampiri zbijaju redove. Nisu uspjeli referendumom 1992 da nas zajebu, niti ratom da nas izbrisu sa vjekovnih srpskih prostora, pa sad na sve nacine smisljaju kako da nas sto prije mogu preglasavati. Cujem donijeli su po hitnom postupku u FBiH zakon o povratnicima kojim zele pomoci nastavak fiktivnog prijavljivanja u RS koliko sam shvatio. Hvala vam gospodo Bosnjaci, sto nam svakim danom stavljate do znanja sta nam stvarno mislite. Mi bi to jos i zaboravili, kakvi smo ali zahvaljujuci vama, nema brige. Vi cak niste ni svjesni koliko ste dobri u tome.

 14. приједоре,

  неважно, само удри, мало ти је прича тешка, увијек исто већ двије године како пратим овај портал.

  Иначе би волио код свих коментатора више аналитике, луцидности и културнијих коментара, то овај портал заслужује.

  Кад видим коментаре на НОВОМ СТАНДАРДУ добијем снагу да идем даље,тада сам поносан на свој народ, оно је већ нешто, знате зна то бити и болно за некога, али је луцидно и господски, такве Србе би поштовао овдје да сваки дан напишу нешто против мене.

  симо,

  „политичког свеца“ никад нисам био ни у једној партији,од оснивања партије самостално излазимо на изборе,имамо своју идеју и програм, увијек коректно окарактеришемо позицију и опозицију, зависи да ли им укажемо на нешто лоше, или их похвалимо.

  Никад у партију нисам примио ни једног пребјега што се свакодневно дешава код свих других, карактер је у питању, шта ће код мене кад није ваљао рецимо СДС-у?

  Такви ће сутра као посланици ући у коалицију са црним ђаволом, ДОМОВИНА би нам ту била још пријатељски наклоњена.

  Значи, част, карактер, ријеч,остварен човјек, добар пријатељ, одан родољуб што показује коментар о ДОМОВИНИ,коректан према свима, зар то није довољно да се за некога каже да је частан политичар, или политички светац.

 15. Коме да остављамо аналитичке коментаре,овде је 90% затуцаних,догматизованих и подоста умно болесних.Како коментатора,тако и колумниста.

  Твој интервју е-новинама је једна срамота.
  Не знам може ли се прећи преко тога икако.

 16. NORMALNO SA SVOJOM BRACOM IZ SDS MOZDA BUDU OZBILJNIJA OPOZICIJA OD OVE SADA ,SARADJIVALI SU U RATU PA STO NEMOGU I SADA .SDS ILI TURCI TO JE ISTO I JEDNI I DRUGI SU UBIJALI I TLACILI SRPSKI NAROD A SULJAGIC I SAROVIC ZAJEDNO IZLAZE PO LOKALIMA U I. SARAJEVU A PO NEKIM SAZNANJIMA MOZDA SE I KUMUJU GORIH LJUDI I VECEG SLJAMA OD SDS NISAM VIDIO A VJERUJTE VIDIO SAM MNOGO.

 17. Видјећете данас кад МД изађе и испинује цијели народ са овом коалицијом.“Биће ово избори за РС или против РС рећиће,рећиће и да има најава да ће их подржати и ова лажна опозиција у РС“,свашта ће још напричати а народ ће се примити и онда нам слиједе паклене године.Сва ова политичка мафија људи моји заједно ради,заједно смишљају паклене планове а народ у цијелој БиХ је у све тежој и тежој позицији.

 18. Дисидент,

  Сада ми је јасно зашто О.Тадић у свом приједлогу изборног закона ниј узео у обзир ентитетско гласање.
  Човјек је добро обавијештетн да је основни циљ ове коалиције преузимање контроле ентитетског гласање.
  Па ко вели, да зајебем турке.

 19. Деки, чиниш смртни гријех што на овом фронталу линкујеш онај. Буку ће ти опростити, али .ба неће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *