Сурутком против леда

Агенција за одржавање главних саобраћајница у Сједењеним Америчким државама у Висконсину је умјесто убичајене методе посипања соли по путевима у вријеме ледених дана прибегла сурутки која се користи у производњи сирева. Партнер агенцији за одржавање путева у борби против поледици на саобраћајницама је фабрика сирева. Посипање путева сурутком умјесто сољу у леденим данима постала је […]

недеља, децембар 16, 2012 / 12:18

Агенција за одржавање главних саобраћајница у Сједењеним Америчким државама у Висконсину је умјесто убичајене методе посипања соли по путевима у вријеме ледених дана прибегла сурутки која се користи у производњи сирева.

Партнер агенцији за одржавање путева у борби против поледици на саобраћајницама је фабрика сирева. Посипање путева сурутком умјесто сољу у леденим данима постала је пракса у овој савезној држави како због ефикасности, тако и због уштеде.

Сурутка је ефикаснија него со која се обично користи за разбијање леда, а осим тога и јефтинија, објаснили су званичници агенције. Висок нивоу натријума који садржи сурутка је савршена замјена за натријум хлорид која се најчешће користи против поледице, тврде представници ове агенције.

Сир је одличан у борби против хладноће, објаснили су представници фабрике за производњу сира, који су пронашли добар начин да увећају свој профит, пренио је француски лист Атлантико.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *