Шулц, визионар кога Србија није схватила

Након изјава председника Европског парламента Мартина Шулца који је јуче рекао да узајамно признавање Београда и Приштине јесте услов за ЕУ, експресно реагују и Дачић и Филе. Неспоразум, није тако ни речено ни схваћено. Али немојмо сад мислити да је Шулце неки смотанко који не зна како се тачно презива један од најбољих свјетских тенисера, […]

уторак, септембар 4, 2012 / 20:48

Након изјава председника Европског парламента Мартина Шулца који је јуче рекао да узајамно признавање Београда и Приштине јесте услов за ЕУ, експресно реагују и Дачић и Филе. Неспоразум, није тако ни речено ни схваћено.

Али немојмо сад мислити да је Шулце неки смотанко који не зна како се тачно презива један од најбољих свјетских тенисера, и коме се поспрдно смију новинари из првог реда. Човјек је само фино рекао са чим ће се све Србија суочити до краја зацртаног пута, и ако није спремна, боље да одустане одмах.

Како то да се Филе и Шулц тако разликују и чине смијешном институцијe ЕУ када се тако лако и брзо демантују? Па Филе каже да признање Косове није услов за почетак преговора. Дакле није сада услов. Шулц каже да ће то бити услов за чланство, на крају процеса. И то се не искључује.

Када се буде одлучивало о придруживању ЕУ, свака земља ће имати неку замјерку и моћи ће блокирати цијели процес. Само једна земља која буде чврсто уз шиптарску мафиу на Космету моћи ће вјечно блокирати ЕУ пут док Србија не призна нарко државу на својој територији. Без обзира шта мисле остале земље. А само пет из ЕУ их није признало Косово.

Са друге стране, ни та Филеова нормализација није ништа друго него признање које није јавно и о коме се не говори. Потребно је предати све функције државе у руке одметнутој приштинској власти, не сметати им ни у чему и правити се да све у реду. И док је дозвољено убијати Србе јужно од Ибра, затварати их у резервате, и држати у пресији да ће их се најурити као једног марта, причати како треба завести мир на сјеверу.

Тако да од/до извора нема два путића, већ само прескакање поточића. Како год, смочиће се гаће.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *