Сукоби демонстраната и полиције у Истанбулу

Турски демонстранти жестоко су се сукобили са полицијом у Газију, дијелу Истанбула гдје је у петак током полицијске рације погинула једна љевичарска активисткиња, јавила је агенција АФП. Демонстранти су полицајце гађали каменицама и бацали Молотовљеве коктеле, а они су на то одговорили сузавцем, пластичним мецима и воденим топовима, јавио је извештач АФП-а. Дио демонстраната је […]

понедељак, јул 27, 2015 / 09:21

Турски демонстранти жестоко су се сукобили са полицијом у Газију, дијелу Истанбула гдје је у петак током полицијске рације погинула једна љевичарска активисткиња, јавила је агенција АФП.

Демонстранти су полицајце гађали каменицама и бацали Молотовљеве коктеле, а они су на то одговорили сузавцем, пластичним мецима и воденим топовима, јавио је извештач АФП-а.

Дио демонстраната је тада утврдио своје положаје тако што су усред улице подигли барикаде, а ситуација је сада толико напета да полицајци више тим подручјем не патролирају пјешке, већ у својим оклопним возилима.

Учесници протеста су на лица ставили марамице како би се заштитили од сузавца, док су неки чак имали гас маске. Неки од њих су се попели на околне кровове како би бацали Молотовљеве коктеле на полицију са висине.

У дијелу Истанбула у којем су избили сукоби а налази се сјеверно од центра града, присутна је напетост откад је у петак током полицијске рације против осумњичених милитаната убијена радикална љевичарка Гунај Озарслан.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *