Сукоб интереса: Машовић и у политици у у независним институцијма

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила обавијестила је Суд БиХ да се Централна изборна комисија БиХ оглушила о њихов налог да утврди сукоб интереса члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића, изјавио је Срни предсједник ове организације Недељко Митровић. Митровић подсјећа да је ЦИК био дужан да провјери Машовића […]

среда, август 15, 2012 / 16:08

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила обавијестила је Суд БиХ да се Централна изборна комисија БиХ оглушила о њихов налог да утврди сукоб интереса члана Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића, изјавио је Срни предсједник ове организације Недељко Митровић.

Митровић подсјећа да је ЦИК био дужан да провјери Машовића у складу са Законом о несталим лицима БиХ.

"ЦИК БиХ није ништа урадила у погледу утврђивања сукоба интереса Амора Машовића, иако јој је то наложио Суд БиХ, већ је бјежећи од одговорности, прослиједила некакво тумачење Парламентарној скупштини БиХ", рекао је Митровић.

Митровић рекао је да, према Закону о несталим лицима БиХ, они који се баве јавним политичким радом не могу бити на руководним позицијама у Институту за нестала лица БиХ.

„ЦИК БиХ би, без размишљања, требало да утврди сукоб интереса за Машовића, који је био политички ангажован у парламенту Федерације БиХ, а тренутно је посланик СДА у Скупштини Кантона Сарајево", каже Митровић.

Управни одбор Института за нестала лица БиХ, којем је истекао мандат прошле године, расписао је у јуну конкурс за избор Колегијума директора Института за нестала лица БиХ на којег су се јавили досадашњи чланови.

Савјет министара БиХ доставио је закучак којим се обуставља поступак избора Колегија директора Института за нестала лица БиХ док се не изабере нови Управни одбор Института.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *