Судски полицајац притворен, два инспектора суспендована

ЦЈБ Бањалука суспендовао је шефа крим полиције Полицијске станице Обилићево Горана Гуску и инспектора Синишу Карановића до окончања дисциплинског поступка.  Суспензије Гуске и Карановића су услиједиле након хапшења у акцији Кнез усмјереној против осумњичених за зеленаштво, прање новца и изнуду. Судски полицајац из Бањалуке Драго Ђенић, који је осумњичен да се бавио зеленаштвом и изнудама, […]

петак, септембар 28, 2012 / 10:37

ЦЈБ Бањалука суспендовао је шефа крим полиције Полицијске станице Обилићево Горана Гуску и инспектора Синишу Карановића до окончања дисциплинског поступка.

 Суспензије Гуске и Карановића су услиједиле након хапшења у акцији Кнез усмјереној против осумњичених за зеленаштво, прање новца и изнуду. Судски полицајац из Бањалуке Драго Ђенић, који је осумњичен да се бавио зеленаштвом и изнудама, привремено је удаљен из службе, речено је Срни у Судској полицији Републике Српске.

Окружно тужилашто Бањалука наложило је покретање истраге против Ђенића у оквиру акције "Кнез два". Центар јавне безбједности Бањалука је 24. августа Окружном тужилаштву поднио извјештај против Ђенића и о почињеном кривичном дјелу давања мита. Бањалучко Окружно тужилаштво водило је истрагу против Ђенића, јер је претукао Тању Драгољић, али је 29. марта 2012. године истрага обустављена након што оштећена није предложила кривично гоњење осумњиченог. "На основу свега наведеног, а имајући у виду да би даље присутво Драге Ђенића на радном мјесту у Судској полицији штетило интересима службе, ријешено је као у диспозитивима овог рјешења", наводи се у рјешењу.

Удаљење службеника Судске полиције из службе може трајати до окончања кривичног поступка.

Бањалучки Основни суд одредио је данас једномјесечни притвор Ђенићу, осумњиченом да се бавио зеленаштвом и изнудама, потврдила је портпаролка овог Суда, Маја Вулић. Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да борба против организованог криминала није комплетна ако одговорност не сносе и они који својим лошим понашањем нарушавају углед полиције."Комплетна је само борба која се води и према онима који нарушавају углед полиције. Према њима морамо бити веома одлучни и немилосрдни", рекао је Чађо након састанка са руководством Центра јавне безбједности Бијељина. Он наводи да је на састанку инсистирао на томе да руководиоци Центра обављају посао и задатке онако како је то законодавац дефинисао. "Не можемо сви бити у истом кошу – они који су лоши и који то нису", рекао је Чађо.

Он је додао да се за полицајце који су ухапшени у акцији "Кнез" најприје мора утврдити њихова одговорност, а потом и све што је законом и правилима прописано.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *