Судњи дан у Службеном гласнику: Гаврановић повећао плате

Дошао је и тај дугоочекивани 21. децембар, ишчекујем смак свијета и не слутећи да ће ми јутрос у руке доспјети Службени гласник Града Бања Лука. Пише: Аљоша Димитријевић, члан Савјета мјесне заједнице Обилићево 2 Напето чекам испуњавање Нострдамусовог пророчанства, које каже да ће планетарни хит Гангам Стајл доћи до милијарду прегледа на дан смака свијета […]

петак, децембар 21, 2012 / 17:23

Дошао је и тај дугоочекивани 21. децембар, ишчекујем смак свијета и не слутећи да ће ми јутрос у руке доспјети Службени гласник Града Бања Лука.

Пише: Аљоша Димитријевић, члан Савјета мјесне заједнице Обилићево 2

Напето чекам испуњавање Нострдамусовог пророчанства, које каже да ће планетарни хит Гангам Стајл доћи до милијарду прегледа на дан смака свијета (за дивно чудо то ће се десити данас у току дана) и не слутећи шта све пише у Службеном гласнику који ми је у рукама.

Узимам и лагано ишчитавам службено штиво. Онда почињем да схватам да је смак свијета код нас већ дошао нешто раније. Тачније 30.11.2012. године, када је и изашао Службени гласник града Бања Лука број 29. Смак нам није донио популарни Корејанац, како сам то очекивао, него наш нови градоначелник Слободан Гаврановић.

Кугуари

Куга у виду црног гаврана је одмах на самом почетку мандата почела да хара не марећи за нас обичне смртнике, косећи све мале ситне људе испод себе, јер каква би то била куга која не носи огромне жртве за собом.

Да бих у потпуности био јасан, мораћу да цитирам комплетан дио службеног гласника, како би вам размјера куге била потпуно разумљива.

Да кажем и то ,све се ово догађа у години такозване штедње и стезања кајиша. У години када је буџет града Бања Лука осјетно мањи него прошле године. У години свеопште економске депресије.

Него да ја цитирам, знам да ово ишчекујете:

П Р А В И Л Н И К
О ИЗМЈЕНИ ПРАВИЛНИКА О ПЛАТАМА
И НАКНАДАМА ЗАПОСЛЕНИХ У АДМИНИСТРАТИВНОЈ СЛУЖБИ
ГРАДА БАЊА ЛУКА

Члан 1.

У Правилнику о платама и накнадама запослених у Административној служби Града Бања Лука („Сл. гласник Града Бања Лука“, број 15a/11, – прећишћени текст и 31/11) (у даљем тексту: Правилник ), члан 8, мијења се и гласи:
„Члан 8.

Увећавање основне плате по основу вршења најсложенијих послова износи:
Секретар Скупштине Града, начелник одјељења, начелник службе, интерни ревизор, инспектор, инспектор координатор, шеф Одсјека за урбаистичко-грађевинску, еколошку, водну и пољопривредну инспекцију, шеф послова комуналне полиције, шеф смјене комуналне полиције, комунални полицајац, шеф Одсјека за информатику, администратор базе података, програмер, администратор мреже и шеф Кабинета градоначелника 30%

Десет, петнаест, двадесет – ТРИДЕСЕТ!

Шеф кабинета предсједника Скупштине града, самостални стручни сарадник за послове заступања и самостални стручни сарадник за другостепени поступак 25%
Помоћник начелника, савјетник Градоначелника, шеф самосталног одсјека 20%

Шеф одсјека са сложенијим пословима, старјешина ватрогасне јединице, шеф Јединице за имплементацију Пројекта градског система водоснабдјевања и одвођења отпадних вода у Бањој Луци и самостални стручни сарадник за нормативно правне послове и самостални стручни сарадник за управно правне послове у Одсјеку за правна питања и прописе .15%

Шеф одсјека у одјељењу, координатор, главни инжењер и самостални стручни сарадник за нормативно-правне послове и управни надзор 10%.“

Члан 2.

Овај Правилник ступа на снагу са даном доношења.
Број:12-Г-2555/12.
ГРАДОНАЧЕЛНИК
Слободан Гаврановић, с.р.

Све је ово својевољно одлучио наш нови градоначелник. Како је кренуо, бојим се да ако изгура своје четири године, неће ни мрвице остати иза њега.0 КОМЕНТАРА

 1. Пренесоше ову вијест вечерас и на ТВБН.

  Шта на ово рећи осим:

  „Куго људска, да те Бог убије!
  Али ти је мало по свијета
  те си својом злошћу отровала,
  но си отров адске своје душе
  и на овај камен избљувала?“

 2. I, on gleda u Crkvu, a otima od naroda, Šta bi trebalo još da urade da ustanu kuka i motika?
  Da u sledećem broju službenig glasnika kažu da svi moramo donirati po jedan bubreg? I taj dan izgleda nije daleko. Dakle, na pomolu zakon Žuta kuća?

 3. Својевремено, Пантић (Тесна кожа) рече: „Сидо, родила си три идиота!“. Не знам зашто, али се прво тога сјетих читајући ову вијест. У складу са тим, постављам себи три питања:
  1. Зашто ме ово уопште не чуди? Можда смо на оваква дешавања већ навикли или огуглали.
  2. Како ли је сада г. познатом љубавнику и власнику неколико (кажу 8) станова? Човјек је, изгледа био кочница за даљи раст стандарда запослених у градској управи. Изгледа да његов гријех није био то шта је све радио, него што је то и причао.
  3. Колика је корекција плате за градоначелника Града? Њега нема на овом „попису“, па народ, к`о народ, може помислити да је његово све што остане „на сону“.
  Елем, било како било, овдје долази до изражаја прича о Курти и Мурти при чему се, изгледа, Мурта жестоко задужио код својих Муртића. Одговор зна најбоље град на чијем је он челу.

 4. Sinoć na BN TV u dnevniku a jutros i novinama PRESS RS slušam i čitam kako je gos.gradonačelnik povećao plate u admin.služ. za 10 do 30 %.Šta imaju sada da kažu oni koji se toliko zalažu za toga čovjeka.To je samo još jedan u nizu dokaza da tim ljudima nije stalo ni di čega i da nemaju ama baš nikakvoga karaktera i obraza. NAŽALOST SVI SU ONI ŠMITRANI I SVI BI MORALI DA IDU SA POSLA NA ROBIJU MA GOLI OTOK JE NIŠTA ZA TAKVE LJUDE.
  Udružene horde zla su i dalje na sceni i nežale nikoga sve redom gaze radi jednoga cilja. Uzeti što više moći i love dok su na vlasti a pri tome svoj narod toliko poniziti,napraviti ga bolesnom nacijom bez perspektive i budućnosti.Vratiće vam to Bog kada tada ako ne vama nažalost nekome od vaših koji ni najmenje nisu krivi za vaše pogane radnje.NEKA VAS BUDE SRAM BAGRE NELJUDSKE.

 5. Кад повећају себи плате, повећаће опет себи и пензије, јер их је доста на прагу пензије, али да прво себи подебљају коефицијенте. Зато вријеме БЛ ће попримити карактер обичне селендре, а њени незапослени и ситнобуџетски становници постати клошари који ће сваком да сметају, а сами себи никад неће моћи помоћи јер неће имати снаге за тако нешто!
  Све као што је Достојевски описивао Петроград у нека тешка времена кад корупција завлада сваком друштвеном пором!
  Достојевски је рекао.. волим те дјело Петрово..не, не волим те..!

 6. Gospodin Gavranović je demantovao ovu informaciju kaze nikakvo pevećanje nije potpisao.Planirano je za 2013 godinu smanjenje plata funkcionerima za 10 posto a radnicima za 5 posto.I niko od dotičnih novinara nije kontaktirao administrativnu službu da provjeri informacije o povećanju plata već su utrkivali se ko će više da slaže.

 7. Нека професорица разредне наставе на ФБ зиду новог Зградоначелника:

  „šefe samo vam traže greške, a nisu svjesni ko ste ali im treba dati vremena da vas upoznaju. Vi ste oličenje ljudstva, karaktera i svega što malo ko ima . Pozdrav Borik Banjaluka“

  Пустих сузу……. :D:D:D:D:D

  Господин Гаврановић у старту покушава да централизује градску власт, да концентрише моћ у својој функцију. Зато му је потребан новац из градске касе да плати послушнике. Неке попут ове професорице не мора ни платити, јер она познаје мало људи који имају људство и карактер. Промашила је партију. B-)

 8. Dražene cijenim tebe i tvoje komentare i komentare mnogih na Frontalu.Uvlakača ima i uvjek će ih biti na gospodinu gradonačelniku je da procjeni ko je kakav.Iskreno mislim da on ima veću opoziciju u sopstvrnim redovima tj snsd.Poljuljani su i sad svi funkcioneri traže slamku spasa da bi ostali na postojećim funkcijama i važu da li je pametno da napuste stranku i pređu u neku drugu stranku.Za snsd bi najbolje bilo da to urade prije izbora da pročiste redove,druga opcija je da Dodik,Špirić i Radmanović osnuju svoje stranke.U tom slučaju bi Radmanović najbolje prošao zato što ima Banja Luku i Radojičića.

 9. Ови су шизфрени, треба им психијатријска помоћ:

  „Administrativna služba grada Banjaluka demantovala je danas informaciju o povećanju plata zaposlenih i funkcionera u ovoj službi.

  Iz Službe ističu da je plasirana netačna i neprovjerena informacija o povećanju plata za 30 odsto.

  „Stupanjem na funkciju, gradonačelnik Slobodan Gavranović donio je Pravilnik o izmjenama o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta u Administartivnoj službi kojim je ukinut Odsjek za imovinsko-pravne poslove, a sistematizovana nova radna mjesta u okviru kabineta gradonačelnika“, navodi se u saopštenju Administrativne službe grada Banjaluka.

  Ove izmjene uslovile su donošenje Pravilnika o izmjenama Pravilnika o platama i naknadama zaposlenih u Administartivnoj službi i to samo u organizacionim jedinicama u kojima je došlo do promjena.

  „Kod svih drugih zaposlenih službenika, načelnika i funkcionera plate nisu mijenjane. Dakle, gradonačelnik nije potpisao nikakvu ‘odluku o povećanju plata funkcionerima i nekim službenicima gradske uprave“, navodi se u saopštenju.

  Iz Administartivne službe podsjećaju da je donošenjem mjera za suzbijanje posljedica svjetske ekonomske krize, plata zaposlenih ranije smanjena za 10, a funkcionera za 20 odsto.

  Prijedlogom budžeta za 2013. godinu planirano je novo smanjenje plata od pet odsto za službenike i 10 odsto za funkcionere.

  (Srna)“

  Ако лаже коза…

  http://sgbl.banjaluka.rs.ba/rsg/klijent/akt.php?id_akt=21633

 10. Udruženje Veterani Republike Srpske, osnovano u Zvorniku, ovih dana pokrenulo je inicijativu za formiranje gradskog odbora u Banjoj Luci.

  Udruženje okuplja ratne veterane i članove njihovih porodica koji su spremni da se bore za očuvanje zakonski stečenih prava, za njihovo dosljedno sprovođenje, te povećanje obima prava, posebno u dijelu prioriteta u zapošljavanju.
  Svi borci koji žele da postanu članovi Veterana treba da se jave na mejl ikartrade2@teol.net kako bi se mogli dogovoriti oko organizacije sastanka i formiranja gradskoga odbora Banjalučke regije.
  Predsjednik Udruženja je bivši major Vojske Republike Srpske Duško Vukotić iz Zvornika, a predsjednik Skupštine Udruženja bivši vojnik VRS Jovan Mihić iz Ljubinja, dok je predsjednik Nadzornog odbora Udruženja bivši general Dragan Josipović iz Banjaluke.

 11. drazen78bl, 24.12.2012. 22:27:27 [61758]
  Нека професорица разредне наставе на ФБ зиду новог Зградоначелника:

  „šefe samo vam traže greške, a nisu svjesni ko ste ali im treba dati vremena da vas upoznaju. Vi ste oličenje ljudstva, karaktera i svega što malo ko ima . Pozdrav Borik Banjaluka“

  Tragedija je ko sve danas radi u prosvjeti. TRAGEDIJA.

  A ovo što je uradio Gavranović, kao što kaže Buddha, psihijatrija. Čekao čovjek da se Dragoljub smakne, dočekao, tri-čet’ri-KRAĐA!

 12. Bojan5150, 25.12.2012. 14:48:38 [61794]

  „Нека професорица разредне наставе на ФБ зиду новог Зградоначелника:šefe samo vam traže greške, a nisu svjesni ko ste ali im treba dati vremena da vas upoznaju. Vi ste oličenje ljudstva, karaktera i svega što malo ko ima . Pozdrav Borik Banjaluka“

  Ово је жива истина, управо приводим крају „џабњак“ са будалом истих мисаоних процеса. Не знају људи јесу ли просвјетни радници или су чувари затвора, ил’су „порно старс“…

  Можда једног дана објавим текст на Фронталу са доказима о нестручности „просвјетних јадника“ – перјанице СНСД-а!

 13. На Форуму одговорности у организацији ЦЦИ бивши зГрадоначелник рече да нема вишка запослених у Градској управи, да их је око 360. Вечерас на АТВ вијестима чујемо од новог зГрадоначелника да је око 750 запослених и да у неким одјељенима има вишка радника.

  Прије неколико дана видјесмо својим очима документ о повећању примања, али ево увјеравају нас да не вјерујемо својим очима.

  http://www.glassrpske.com/drustvo/vijesti/Slobodan-Gavranovic-Smanjicemo-plate-a-povecati-socijalna-davanja/104394.html

  У овом интервјуу гласу Српске ми за око запела једна реченица:

  „Због недостатка средстава у буџету града хтјели смо да заједно подијелимо терет кризе па смо одлучили да у 2013. издвојимо мање новца за плате.“

  У ПРИЈЕДЛОГУ БУЏЕТА СТАВКА „Расходи за лична примања“ је била у 2012. години 38.497.500 КМ, а за 2013. годину је планирана 39.028.890 КМ. Мени се чини да се ради издвајању више, а не мање новца за плате.

 14. Они су видјели да нас могу возати како хоће,али ето неко и зна рачунати, па 278890 К.М. за њих и није нека цифра,можда им је разлика остала од Шмитрана и Стојнићке,још кад им Новак Петраш остави своје заоставштине,биће још за лична примања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *