Суђење за увоз војних бродова у РС

САРАЈЕВО – Пред Судом БиХ ће сутра почети главни претрес на суђењу Драгану Гојковићу и другим оптужним за неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима војне употребе. У саопштењу Суда БиХ наводи се да оптужница у овом предмету терети и Миленка Почучу, Јовицу Симића, Бориса Ђенадију и Уроша Глигића за злоупотребу положаја или овлаштења. […]

уторак, април 14, 2009 / 12:01

САРАЈЕВО – Пред Судом БиХ ће сутра почети главни претрес на суђењу Драгану Гојковићу и другим оптужним за неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима војне употребе.

У саопштењу Суда БиХ наводи се да оптужница у овом предмету терети и Миленка Почучу, Јовицу Симића, Бориса Ђенадију и Уроша Глигића за злоупотребу положаја или овлаштења.

Према наводима оптужнице, Гојковић, власник, а Рада Гојковић у својству директора предузећа "Копко" из Лакташа, 28. јуна 2004. године и 24. новембра 2004. године, увезли су војне бродове из Србије и Црне Горе у БиХ, у Градишку, преко луке Брчко.

Миленко Почуч, шеф Царинске службе Брчко Дистрикта и Јовица Симић, стручни сарадник – царинског инспектора у Царинској испостави Брчко (ЦИ Брчко), у току 2004. године, искориштавајући службени положај и овлаштења, омогућили су упловљавање у територијалне воде преко граничног прелаза Луке Брчко, те увоз и царињење војних бродова из Србије и Црне Горе у Брчком.

У оптужници се наводи да су оптужени Борис Ђенадија и Урош Глигић, стручни сарадници – царинских инспектора Царинске испоставе Градишка, у намјери да другом прибаве имовинску корист, искориштавајући службени положај и овлаштења, омогућили упловљавање, те увоз и царињење војних бродова у Градишкој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *