Суд: Топлес фотографије морају се предати краљевском пару

Француски суд данас је одредио да магазин “Клосер“ преда све дигиталне фотографије војвоткиње од Кембриџа у топлесу представницима принца Вилијама и његове супруге, блокирајући даље објављивање фотографија, преносе свјетске агенције. Фотографије треба да се предају у року од 24 сата, а за кашњење свакога дана биће казна 10.000 евра (13.000 долара) Према пресуди, магазин “Клосер“ […]

уторак, септембар 18, 2012 / 23:23

Француски суд данас је одредио да магазин “Клосер“ преда све дигиталне фотографије војвоткиње од Кембриџа у топлесу представницима принца Вилијама и његове супруге, блокирајући даље објављивање фотографија, преносе свјетске агенције.

Фотографије треба да се предају у року од 24 сата, а за кашњење свакога дана биће казна 10.000 евра (13.000 долара)

Према пресуди, магазин “Клосер“ не смије да објављује надаље фотографије интмних тренутака краљевског пара на југу Француске, укључујући и сајт и таблет апликације, као и да их продаје тржиштима гдје оне нису објављене.

Магазин је објавио 14 фотографија дјелимично наге Кејт на својим страницама у петак.

Ако се краљевска породица надала да ће блокирати интернационалну објаву фотографија, превише је касно за то – италијански таблоид “Ћи“ је јуче у свом специјалном издању од 26 страна објавио чак око 50 фотографија обнажене Кејт. Такође, објавиле су их је и ирске новине “Daily Дејли Стар“.

Фотографије су настале док је краљевски пар одмарао у Француској.

Оба магазина “Ћи“ и “Клосер“ издаје медијска група “Мондадори“, коју посједује некадашњи премијер Италије Силвио Берлускони.

Принц Вилијам и његова супруга Кетрин покренули су правни поступак у петак против француског магазина након што су објављене фотографије војвоткиње у топлесу. Вилијам (30) и Кетрин (30) тужили су “Клосер“ због задирања у приватност путем фотографија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *