Суд присилно деложира Канцеларију геодетске управе у Бијељини

Основни суд у Бијељини најавио је присилно исељење Земљишнокњижне канцеларије Републичке управе за геодетске и имовинско-правне односе РС из зграде суда, уколико то сами не ураде до 15. августа. У Основном суду изгубили су стрпљење након 17 ургенције посланих РУГИП-у само у последње три године да се Земљишнокњижна канцеларије мора иселити из судских просторија, потврдио […]

понедељак, јул 6, 2015 / 17:13

Основни суд у Бијељини најавио је присилно исељење Земљишнокњижне канцеларије Републичке управе за геодетске и имовинско-правне односе РС из зграде суда, уколико то сами не ураде до 15. августа.

У Основном суду изгубили су стрпљење након 17 ургенције посланих РУГИП-у само у последње три године да се Земљишнокњижна канцеларије мора иселити из судских просторија, потврдио је предсједник Основног суда Алија Звиздић.

Земљишнокњижна канцеларија која налази у згради Основног суда у Бијељини, требала је, по Законом о премјеру и катастру, још прије три године да се исели из просторија Основног суда. Грађани су се у протеклих шест мјесеци више пута жалили на нефункционисање Земљишнокњижне канцеларије и на техничке проблеме који, како им је објашњавано, успоравају издавање земљишно – књижних извадака.

Предсједник Основног суда позива се на записник о примопредаји земљишних књига од 26. марта 2012. године, истичући да је у протекле три године безброј захтјева и ургенција отишло ка Републичкој управи за геодетске и имовинско – правне односе РС, али без конкретног рјешења.

„Основни суд је од марта 2012. године упутио чак 17 ургенција директорима РГУ РС. У 2012. години обратили смо им се пет пута, са једним захтјевом и четири ургениције, у 2013. години послали смо још седам ургеница, у 2014. години суд је ургирао исељење два пута и у 2015. години, до сада, послали смо још три ургенције“, каже Звиздић.

„На састанку 22. јуна потписан је споразум са представницима РУГИП-а да ће се најкасније до 15. августа ове године иселити из просторија Основног суда, са људима и стварима и да ће суду предати испражњен простор. Уколико се не испоштује рок исељења, бићемо принуђени покренути поступак принудног исељења“, рекао је предсједник Суда.

Он истиче да се бројни списи тренутно чувају у једној од судница, што знатно оптерећује рад судија.

Звиздић наглашава да је на бројне захтјеве и ургенције директор РУГИП-а одговорио само два пута, и то у 2014. години, када им је одговорено да ће Земљишнокњижна канцеларија из просторија Основног суда иселити у што скорије вријеме.

Драгутин Амиџић, директор Подручне јединице РУГИП у Бијељини рекао је да ће о пресељењу у најскорије вријеме обезбиједити одговор директора РУГИП Милоша Комљеновића. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *