Суд одбацио порез на богатство, Депардје се може вратити у Французе

Француски Уставни суд одбацио је стопу пореза на приход од 75 одсто, коју је увео предсједник Франсоа Оланд.Нова пореска стопа требало је да ступи на снагу од Нове године. Уставни суд саопштио је да нова пореска стопа “не признаје једнакост пред јавним теретом”, јер, за разлику од других облика пореза на приход, примјењује се на […]

субота, децембар 29, 2012 / 18:28

Француски Уставни суд одбацио је стопу пореза на приход од 75 одсто, коју је увео предсједник Франсоа Оланд.Нова пореска стопа требало је да ступи на снагу од Нове године.

Уставни суд саопштио је да нова пореска стопа “не признаје једнакост пред јавним теретом”, јер, за разлику од других облика пореза на приход, примјењује се на појединце, а не на домаћинства.

Суд је, такође, одбацио нове методе прорачуна пореза.

Нова пореска стопа сматрана је углавном симболичном, јер се примјењује на само 1.500 особа током привременог периода од двије године.

Раст пореза онима који зарађују више од милион евра била је водећа политика Оланда који је побиједио на предсједничким изборима одржаним у мају.

Ова политика изазвала је незадовољство у француској пословној заједници и изазвала је да неки од богатијих грађана емигрирају у друге земље, а француски глумац Жерар Депардје најавио је да ће се преселити у Белгију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *