Студенти са Косова стигли у посјету колегама са бањалучког универзитета

Група од 50 студената Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици стигла је у дводневну посјету Правном факултету бањалучког Универзитета током које ће бити организовани културни и спортски садржаји. Декан бањалучког Правног факултета, Витомир Поповић, рекао је да ће та установа учинити све да Правном факултету у Косовској Митровици буде при […]

уторак, март 4, 2014 / 19:32

Група од 50 студената Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици стигла је у дводневну посјету Правном факултету бањалучког Универзитета током које ће бити организовани културни и спортски садржаји.

Декан бањалучког Правног факултета, Витомир Поповић, рекао је да ће та установа учинити све да Правном факултету у Косовској Митровици буде при руци и да је одређен број њихових наставника и сарадника већ потписао уговоре о свом повременом ангажману на тој установи.

Посебно смо везани за Косовску Митровицу, прије свега, јер нас је на одређени начин пратила иста судбина, а ако гледамо кроз шта је пролазила Република Српска у посљедњих 20 година, морамо имати много разумијевања за оно шта се њима дешава, каже декан Правног факултета у Бањалуци.

Секретар Правног факултета у Косовској Митровици каже да је та установа у децембру прошле године потписала споразум о сарадњи са бањалучким Правним факултетом и да се наставак ових активности планира и за наредни период.

Предсједник Студентског парламента Правног факултета у Косовској Митровици наглашава да се овим посјетама његују не само пријатељски, већ и братски односи двије високошколске установе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *