Стотине хиљада људи на Тајвану против споразума са Кином

Стотине хиљада људи окупило се данас испред парламента Тајвана, тражећи од председника тог острва, одметнутог од Кине да одустане од трговинског споразума са том земљом. Демонстранти су сjедили на коловозу блокираног булевара и многи су носили сунцокрет, симбол овог протеста. Неколико стотина демонстраната, углавном студената, упало је у тајвански парламент 18. марта, и још увијек […]

недеља, март 30, 2014 / 20:08

Стотине хиљада људи окупило се данас испред парламента Тајвана, тражећи од председника тог острва, одметнутог од Кине да одустане од трговинског споразума са том земљом.

Демонстранти су сjедили на коловозу блокираног булевара и многи су носили сунцокрет, симбол овог протеста.

Неколико стотина демонстраната, углавном студената, упало је у тајвански парламент 18. марта, и још увијек се налази унутра, уз подршку хиљада учесника протеста изван зграде.

Они желе да предсједник Ма Јинг-јеу одустане од реализације трговинског споразума који ће компанијама из услужног сектора Кине омогућити да отварају своје подружнице или продавнице на Тајвану, и обрнуто.

Ма је јуче пристао на захтјев студената да појача опрез када се буду потписивали неки будући споразуми са Кином, али је одбио да повуче спорни трговински споразум, рекавши да би то нанијело велику штету интересима Тајвана. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *