Стјепан Месић непожељан у Мостару

Бивши хрватски предсједник Стјепан Месић није пожељан гост у Мостару, поручили су хрватски званичници у Херцеговини, градоначелник Мостара Љубо Бешлић и премијер Херцеговачко-неретванског кантона, Денис Ласић. Они су у писму навели да „Месић у тренутним околностима не може допринијети стабилизацији политичке и безбједносне ситуације у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону. „Позивамо господина Месића да одгоди свој […]

петак, март 7, 2014 / 10:26

Бивши хрватски предсједник Стјепан Месић није пожељан гост у Мостару, поручили су хрватски званичници у Херцеговини, градоначелник Мостара Љубо Бешлић и премијер Херцеговачко-неретванског кантона, Денис Ласић.

Они су у писму навели да „Месић у тренутним околностима не може допринијети стабилизацији политичке и безбједносне ситуације у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону.

„Позивамо господина Месића да одгоди свој планирани долазак у Мостар, јер ће на тај начин најбоље помоћи граду Мостару и ХНК”, навели су Бешлић и Ласић у писму.

Центар за критичко мишљење и портал „Тачно.нет” организују у петак у Мостару Месићево предавање о теми „Колико Хрватска као чланица ЕУ и гарант Дејтонског споразума може помоћи у опстанку цјеловите БиХ”.

Организатори су најавили да очекују да ће Месић изнијети и своје конкретне идеје о потреби и начину ревизије Дејтонског мировног споразума за БиХ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *