Стижу еври: ММФ одобрио кредит

Извршни одбор Међународног монетарног фонда /ММФ/ одобрио је на састанку у Вашингтону захтјев БиХ за кредит од 338,20 милиона специјалних права вучења /СДР/, што износи око 800 милиона КМ – саопштено је из Савјета министара БиХ. Прва транша износиће 50,73 милиона СДР или око 120 милиона КМ. Новац од стендбај-аранжмана са ММФ-ом намијењен је за […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 07:58

Извршни одбор Међународног монетарног фонда /ММФ/ одобрио је на састанку у Вашингтону захтјев БиХ за кредит од 338,20 милиона специјалних права вучења /СДР/, што износи око 800 милиона КМ – саопштено је из Савјета министара БиХ.

Прва транша износиће 50,73 милиона СДР или око 120 милиона КМ.

Новац од стендбај-аранжмана са ММФ-ом намијењен је за подршку буџетима ентитетā и биће расподијељен у односу двије трећине за Федерацију БиХ и једна трећина за Републику Српску.

За данас у 9.30 часова заказана је телефонска сједница Савјета министара БиХ како би била донесена одлука о повлачењу прве транше стендбај-аранжмана.

Укупни аранжман са ММФ-ом за БиХ износи 410 милиона евра, од чега Републици Српској припада трећина, односно 136.600.000 евра.0 КОМЕНТАРА

  1. Јест лијепо видјет ову гомилу евра и замишљат да су, нпр. на дохват руке, ту на столу.

    Ипак, мислим да је Клара Шуман ипак била далеко најљепша новчаница.
    А тек радости кад Клара уђе у кућу…

  2. Јел неко сумњао да можда неће бити одобрен??????:P

    Милијарде да се траже они ће дати, није проблем…али, после ј…ња нема кајања.

    Што мало „чувар и чуварчићи“ неби одрешили кесу,па се мало зарад „великосрпских“ им идеја и патриотизма поделили делић „муком стеченог“ им блага са околном нижеврсном рајом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *