Стижу донације: НВО сектор се упрегао за изборе

Представници организација цивилног друштва и грађана потписали су данас у Сарајеву Споразум о коалицији под називом „1. март“, извјештава новинар агенције Анадолија. Организације цивилног друштва, удружења жртава, удружења бораца, организације повратника, избјеглих и расељених, асоцијације и покрети који дјелују на пољу утврђивању истине о агресији на Босну и Херцеговину и борби против геноцида, као и […]

уторак, децембар 18, 2012 / 23:15

Представници организација цивилног друштва и грађана потписали су данас у Сарајеву Споразум о коалицији под називом „1. март“, извјештава новинар агенције Анадолија.

Организације цивилног друштва, удружења жртава, удружења бораца, организације повратника, избјеглих и расељених, асоцијације и покрети који дјелују на пољу утврђивању истине о агресији на Босну и Херцеговину и борби против геноцида, као и заштити људских права, договорили су се данас о правцу дјеловања у циљу остварења зацртаних циљева.

Потписници коалиције "Први март", како је наведено, залагаће се тако за осигурање остваривања права гласа у пријератним мјестима пребивалишта свим повратницима, формирање заједничке и мултиетничке листе за Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине, наставак борбе за владавину права и независност правосуђа, задржавање постојећих одредби Изборног закона Босне и Херцеговине које се односе на интегритет изборног процеса.

Такође, бориће се за заштиту бирачког права грађана БиХ, организацију избора за држављане БиХ у иностранству, те потпуну примјену међународних и домаћих механизама заштите људских права.

Коначни циљ коалиције "Први март" је "освајање довољног броја заступничких мјеста у законодавним тијелима на Општим изборима 2014. године на ентитетском и државном нивоу".

На тај начин би се, како је истакнуто, омогућиле уставне промјене и отклониле постојеће баријере на путу БиХ ка евроатлантским интеграцијама, те осигурао одржив повратак у Републику Српску.

На челу коалиције налази се Емир Суљагић, а она окупља удружења из Вишеграда, Приједора, Сребренице, Козараца и других мјеста на простору Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. „Коначни циљ коалиције „Први март“ је „освајање довољног броја заступничких мјеста у законодавним тијелима на Општим изборима 2014. године на ентитетском и државном нивоу.“

  Treba biti slijepac pa ne vidjeti da su ovo klasični politički ciljevi koji ovoj bratiji oduzimaju legitimitet da se ubuduće predstavljalju kao NVO.
  Ovo je sada klasični savez političkih partije, koalicija, a sve pojedinačne članice isticanjem političkih ciljeva legitimisale su se kao političke partije.

  (lagao bih kad bih rekao da sam iznenađen ovim)

 2. da ovdje ima ikakve vlasti oni bi zbog onog namjestanja izbora u Srebrenici svi krivicno odgovarali, a da su to uradili u nekoj uredjenoj drzavi poput Njemacke – vidjeli bi kako bi se tek proveli…

 3. Priprema se ista strategija kao i za opštinske izbore u Srebrenici.Probni balon sa Srebrenicom je uspio.Zato što su se naši zabavili samo da što više pokradu i uzmu od ovog jadnog naroda,jer je pitanje dana kada će im privilegije koje donosi vlast nestati.
  Danas je u RS sve na prodaju.Navali narode.Još malo pa nestalo…

 4. Карабаја,

  Све што си констатовао је тачно. И……… Али од констатција нема користи.
  Има ли СДС неки конкретан приједлог да се овоме адекватно парира?

  То важи и за остале коментаторе.

  ИМА ЛИ НЕКО КОНКРЕТАН ПРИЈЕДЛОГ?

  Ако нема нека престне кукумавчење и ширење дефетизма.

 5. evo imam ja konkretan prijedlog,neka šef traktorista upregne svoj nvo sektor(ekipa iz spone)da radi isto ovo,jer možemo mi pričati šta hoćemo ali ove ublehe rade posao,čuj koalicija 1.mart bog te jebo x-(

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *