Стигли нам први туристи из Израела

Група израелских туриста боравиће данас у првој комерцијалној посјети Републици Српској и то представља конкретизацију туристичке сарадње Српске и Израела. "Као плод вишемјесечних преговора и припрема, први пут се реализује посјета комерцијалне туристичке групе из Израела, у организацији тамошњег водећег туристичког и чартер оператера `Флајинг карпет`", рекао је Срни помоћник шефа Представништва Републике Српске у […]

субота, август 11, 2012 / 09:36

Група израелских туриста боравиће данас у првој комерцијалној посјети Републици Српској и то представља конкретизацију туристичке сарадње Српске и Израела.

"Као плод вишемјесечних преговора и припрема, први пут се реализује посјета комерцијалне туристичке групе из Израела, у организацији тамошњег водећег туристичког и чартер оператера `Флајинг карпет`", рекао је Срни помоћник шефа Представништва Републике Српске у Израелу Александар Николић.

Ријеч је о групи од 33 израелска туриста, који долазе са својим водичем на једнодневни излет у Републику Српску, у оквиру пакет-аранжмана за Хратску и Словенију.

"Већ је договорено да се послије прве пробне екскурзије уприличи још неколико таквих посјета у оквиру ове туристичке сезоне. Ако ствари буду текле на најбољи могући начин, као што хоће, онда би се за наредну туристичку сезону програмски и организационо, осим Хрватске и Словеније, у пакет-аранжман уврстила Република Српска са дводневним излетом и једним ноћењем", рекао је Николић.

Он је прецизирао да ће у тај аранжман бити укључене дестинације из западног дијела Републике Српске.

"Ова група ће посјетити Бањалуку, уз помоћ водича из градске туристичке организације, као и и слапове Крупе, манастир Крупа на Врбасу и рафтинг-центар, гдје ће бити уприличен и краћи културно-умјетнички програм,те дегустација ракије и меда", навео је Николић.

Он је нагласио да је ово први пут да израелски туристи долазе у комерцијалну посјету Републици Српској, што је стварна конкретизација сарадње између РС и Израела у области туризма, као једне од привредних грана.

"То је резултат договора постигнутих током јануарске посјете Израелу делегације Републике Српске, коју је предводио предсједник Српске Милорад Додик, а у којој је била и министар за економске односе и регионалну сарадњу Жељка Цвијановић, као и фебруарске посјете министра трговине и туризма РС Горане Златковић и представника републичке Туристичке организације Међународном сајму туризма у Тел Авиву", закључио је Николић.

Данас је почела и четвородневна званична институционална посјети Републици Српској делегације новинара из Израела, која ће разговарати и са предсједником Српске Милорадом Додиком.

Посјета је организована с циљем што бољег презентовања Српске израелској јавности.

Делегација израелских медијских кућа положиће и вијенац у Спомен-подручју Доња Градина, мјесту заједничког страдања српског и јеврејског народа током Другог свјетског рата.

Израелски новинари ће, на њихову молбу, током посјете интервјуисати предсједника Републике Српске Милорада Додика, а разговор ће бити објављен у наредном периоду у штампаним и електронским медијима у Израелу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *