Стерлинг напустио ЛА Клиперсе

Доналд Стерлинг подлегао је притиску јавности и напустио функцију предсједника Лос Анђелес Клиперса, које НБА лига спрема за продају. Стерлинг је покренуо лавину у САД расистичким коментарима након чега су услиједили притисци да прода клуб, а играчи Клиперса и тренер Док Риверс изразили огорченост. Лига је доживотно избацила Стерлинга из НБА и казнила са 2,5 […]

среда, мај 7, 2014 / 09:43

Доналд Стерлинг подлегао је притиску јавности и напустио функцију предсједника Лос Анђелес Клиперса, које НБА лига спрема за продају.

Стерлинг је покренуо лавину у САД расистичким коментарима након чега су услиједили притисци да прода клуб, а играчи Клиперса и тренер Док Риверс изразили огорченост.

Лига је доживотно избацила Стерлинга из НБА и казнила са 2,5 милиона долара, па ће Клиперси вјероватно ускоро добити новог власника.

Да би лига могла да присили Стерлинга да прода Клиперсе, мора да добије сагласност три четвртине власника 30 НБА клубова.

Спекулише се о неколико потенцијалних купаца, а најчешће се помињу познате личности, бивши боксер Оскар де ла Хоја, репер Шон Комбс (познатији као Паф Деди, Пи Диди, Диди), ТВ звијезда Опра Винфри, те Дејвид Гефен и Лери Елисон.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *